Isto kao da su ispečene na SMEDEREVCU- Ovako ispecite paprike u stanu BEZ jakog mirisa, fantastičnog OKUSA!

Kada se govori o pripremi zimnice sada mnoge domacice su to skoro pa svele na minimum, psoebno kada govorimo o onima koje zive u stanu pa radi manjeg prostora su to odlucle da zanemare. Mnoge namirnice je moguce da se nabave i tokom zime a ali ukoliko vi zelite da imate nesto lijepo ali i kvalitetno tokom zime, kako bi bili spremni za sve to tokom zime onda krenite u akciju. Pozeljno je da svako ima paprike u zamrzivacu ili pak spreman ajvar.

Radi toga mi smo za vas spremili trik i recept kako da na jako jednostavan nacin ispecete paprike bez nekog velikog haosa koji se desava u kihinji kao i jakih mirisa koje se stvori dim.

Od svega toga mi vam savjetujemo da nabavite ili ond nekog posudite elektricni rostilj. On je po pravilu takav ad ima u dnu dublji neki suh to jeste pleh i to napunote hladnom vodom,

Ovo napravite dok rostilj jos niste ukljucili i stalno vodite racuna da nivo vode ne pada ispod minimuma granice, Na resetke redajte oprane i osusene paorike pa ih pecite ravnomjerno ili ih okrecite tako da bude ispecene sa svih strana.

Voda u sudu koji je ispod smanjuje da se pojavi dim. Nije neophodno da na pijaci birate one paprike koje su ravne, paprike za pecenje jer je resetka inace prakticnija od one ravne ploce ili nekih drugih tipova rostilja.

Kada paprike budu pred kraj pakujte ih u serpu sa debelim dnom, poklopite i preko poklopca neka ide kuhinjska krpa. Kada sve bude peceno neka stoji u sudu dok se ne ohladi dovoljno da mozete da ih ljustite