AKO SPAVATE 0VAKO STRADAJU ŠTITNA ŽLIJEZDA, SRCE I PANKREAS: Doktor Slobodan upozorava ljude, EV0 ŠTA SAVJETUJE SVOJIM PACIJENTIMA…

Gostujući u emisiji “Uranak” na TV K1, stručnjak za integrativnu medicinu dr. Slobodan Dunjić govorio je o potencijalnim opasnostima koje vrebaju u našim domovima, točnije u običnim predmetima koji često ostaju nezamijećeni, ali imaju značajan utjecaj na naše krvne žile i cjelokupno zdravlje.

Zabrinjavajuće je pomisliti da predmeti koje koristimo svaki dan mogu tiho izazvati pustoš u našim tijelima. Na primjer, iako ulažemo u skupe jastuke i madrace za našu udobnost, malo znamo da oni zapravo mogu predstavljati prijetnju našoj dobrobiti. Kako bi se izbjegla bilo kakva potencijalna šteta, liječnici preporučuju tri posebna materijala koja su sigurna za krvne žile i druge organe, upozoravajući da se ne koriste drugi materijali koji bi mogli imati katastrofalne učinke.

Prema njegovom opisu kolektivnih posljedica, najisplativija i superiorna opcija je vuna. Zapravo, grupa inženjera elektrotehnike provela je testove i otkrila da vuneni tepisi imaju sposobnost smanjenja zračenja. Savjetuje se da se odlučite za materijale poput vune, pamuka i 100% silikonskih vlakana, jer ne stvaraju električnu energiju. Suprotno tome, svi drugi materijali imaju sklonost tome. Osim toga, prisutnost antena i blizina izvora zračenja može rezultirati štetnim učincima, usporedivši situaciju s roštiljem.

Doktorica Dengić je naglasila da različiti zdravstveni problemi mogu nastati zbog suženih krvnih žila, oštećenja štitnjače, gušterače, nasljednih oštećenja gena. Pristup liječenju nije jednoznačno rješenje, jer je bitno prikupiti specifične informacije o svakom pacijentu. Čimbenici kao što su unos vode, obrasci spavanja, korištenje elektroničkih uređaja i druge životne navike igraju ključnu ulogu u određivanju povijesti bolesti pojedinca.

Mnogi pojedinci konzumiraju vitamine i bave se raznim praksama ne shvaćajući da je to uzaludno ako se ne pozabave temeljnim uzrokom svojih problema. Bitno je razumjeti da samo uzimanje vitamina neće neutralizirati štetne učinke odmaranja na madracu koji emitira zračenje. Takvi postupci imaju dubok utjecaj na stanični imunitet. Za održavanje optimalnog zdravlja, ključno je osigurati da i okoliš i prehrana budu zadovoljavajući, uz dovoljno sna. Preporučljivo je otići na spavanje prije 23 sata jer se tada prirodno oslobađa melatonin. Ako netko ide spavati u 1 ujutro, može osjetiti nemir i neće moći iskoristiti učinke melatonina. Naše tijelo sastoji se od približno 70% vode, a neunos dovoljne količine vode može imati kobne posljedice. Kada se pojedinci raspituju o načinima očuvanja svoje mladolikosti i ljepote, moj je trenutni odgovor uvijek isti: hidrirajte se pijenjem vode.

Iako su automobili potpuno novi, pobrinuli smo se za promjenu filtera kako bismo osigurali dugovječnost motora. Slično tome, ako zanemarimo održavanje jetre i bubrega, naš će životni vijek biti ugrožen. Uključivanje u praksu kao što je post ili eliminacija određenih skupina namirnica poput mesa, mliječnih proizvoda, glutena ili šećera može poslužiti kao oblik detoksikacije, omogućujući našim tijelima da rade optimalno”, objasnio je. Nije preporučljivo baviti se samosuplementacijom, jer uključuje više od jednostavnog odabira vitamina za dodavanje. Ključno je identificirati koji određeni vitamin nedostaje i razumjeti temeljne razloge za taj nedostatak. Ključ leži u razumijevanju načina na koji tijelo prerađuje i koristi vitamine.

“Analiziramo vaše obrasce unosa vitamina, a zatim vam propisujemo određene vitamine koje ćete stalno uzimati tijekom nekoliko tjedana ili mjeseci. Ključno je da ti vitamini ne uzrokuju nikakvo opterećenje jetre. Čak i vrhunski sportaši traže moje smjernice za detoksikaciju jetre. Još jedan važan aspekt je smanjenje naše izloženosti pesticidima u hrani. Budući da konzumiranje izvansezonskih proizvoda povećava rizik od kontaminacije pesticidima, preporučljivo je držati mobitele podalje od spavanja ako nam mozak i žlijezde neprekidno rade tijekom cijele noći može dovesti do kroničnog umora, koji se može manifestirati nakon tri do pet godina.