NAJBOLJA NAMJENA WD SPREJA KOJU DO SADA NISTE ZNALI: Vozači će ovo G0TIVITI- ništa genijalnije niste vidjeli(VIDEO)

U svakoj radionici za popravak automobila ili prodavaonici opreme za automobile, ovaj općepriznati alat bitna je komponenta, uvijek dostupna za rješavanje hrđe i nepopustljivih brava.

Na engleskom, naširoko poznata kratica “WD” označava “Water Displacement”. Rocket Chemical Company, koja je kasnije postala WD-40 Company, razvila je ovu kemijsku formulu 1953., iako nikada nije patentirana. Zanimljivo je da početna namjera iza ovog proizvoda nije imala nikakve veze s automobilima.

Izvorno dizajniran za zaštitu svemirskih raketa Atlas, sprej je brzo pronašao šire primjene, uključujući njegovu upotrebu od strane zrakoplovnih kompanija United i Delta za podmazivanje komponenti zrakoplova DC-8 i Boeing 720.

Tijekom 1960-ih ovaj je izum došao do Europe, gdje su ga farmeri odmah prihvatili kao sredstvo za zaštitu svojih strojeva. Njegova reputacija brzo je stekla zamah i do danas nijedna druga inovacija nije nadmašila njegovo široko hvaljenje.

Gledajući navedeni video, saznat ćete deset praktičnih metoda kojima se WD-40 može učinkovito koristiti za održavanje i popravak automobila.