AMARILIS MOZE DA CVJETA DO 75 PUTA a evo kako da ga uzgojite i da svi obožavaju vaš dom- TAJNU OTKRIVAMO

Ako ste vi osoba koja stalno trazi neke nove nacine da bi vas dom bio drugaciji i da bi ga ukrasili mi sada donosimo za vas jedan predivan proljetni cvijet koji ce da vam privuce paznju cim ovo vidite. Vjerujemo da ce te se iznenaditi a pogledajte i vi o cemu se radi.

IME OVOG CVIJETA JE AMARILIS.

Njegovo porijeklo je tropska Amerika a to je iance lukovicasta biljka i sadi se od pocetka novembra do februara a cvata u maju i junu.

Cvijet ima duge listove jako cvrstu stabiljku koja daje velike i upadljive cvjetove u obliku trube u ovom slucaju. Cvjetovi ove biljke dolaze u ljubicastoj, narandzastoj, crvenoj bijeloj ali i dvobojnoj varijanti a bas ta raznolikost ovu biljku cini drugacijom.

Krizanjem raznih sorti na trzistu mozhete da pronadjete razne varijacije i velicine i oblike pa isto tako mozete da vidite mini i visoke sa duplim ili pojedinacnim cvjetovima.

 

Amarilis je najbolje da se uzgaja u posudama ili najbolje mjesto za uzgoj je balkon. ukrasnim biljkama inace godi djenovita i polusjenoviti polozaj barem dok traje cvatanje. Bez problema godi mu jako sunce. Ali kada je faza mirovanja savjet je da se povuce u hladan i taman prostor dok ne dodje novi cvijet.