Običan osip na šakama može da vam ukaže na ovaj znak u organizmu: AKO SE POJAVI, ODMAH ZOVITE LJEKARA I SPASITE ZIVOT

Dok traje proljetna sezona veliki broj pojedinaca dozivi da se pojave mjehurici koji se ispune tekucinom na kozi. Ovi mjehurici imaju tendeciju da se javljaju duz cijelog prsta ali i na dlanovima i tabanima. Stanje poznato kao DISHIDROTICNI EKCEM rekao je doktor.

Dok je sada svima tacan uzrok i dalje nejasan vjeruje se da je sve ovo blisko povezano sa stresom, sa velikom vlagom na rukama, nogama ili nekim alergijama posebno kada se radi o alergijskom rinitisa. Prema savjetima i rijecima dermatologa vazno je napomenuti da se ovo ne radi o pukoj infekciji koze koja se javlja nego DISHIDROTICNI EKCEM.

Da bi se olaksalo stanje jeste da se nanese gusta krema illi mast a najbolje bi bilo prije spavanja. Dobrobit ove metode da se pojaca nosenje pamucnih rukovica na rukama ili pamucne carape na nogama. Nemojte da koristite ove alergane proizvode i moze da se izbjegne da se jave mjehurice.

Ali ako ovo stanje potraje jako je bitno da trazite ljekara i njegov savjer jer zdrastveni radnik moze da vam pomogne tako sto ce prepisati neke kreme koje su korisne.