BABA VANGA “NAJAVLJA” 10 DOGAĐAJA ZA 2024. GODINU: PREDVIĐANJA KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET

Baba Vanga, poznata i kao “baka Vanga”, bila je bugarska mističarka i travarka poznata po svojoj navodnoj vidovitosti i proročkim moćima. Iako je bila slijepa od djetinjstva, postala je nadaleko poznata u istočnoj Evropi kasnih 1970-ih i 1980-ih. Neka od njenih najpoznatijih predviđanja, koja smatraju njeni sljedbenici, uključuju izbijanje i tok Drugog svjetskog rata, raspad Sovjetskog Saveza, Čehoslovačke i Jugoslavije, katastrofalnu nuklearnu nesreću u Černobilju, smrt Staljina i cara Borisa III, potonuće ruske podmornice Kursk, smrt princeze Dajane, zemljotres u Sjevernoj Bugarskoj 1985., terorističke napade na Svjetski trgovinski centar, cunami 2004. godine i izbor afroamerikanca za 44. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Baba Vanga je rođena 1911. godine u skromnom selu u Bugarskoj. Iako je izgubila vid u tornadu sa samo 12 godina, to nije spriječilo razvoj njenih nevjerovatnih proročkih sposobnosti. Njena predviđanja često su privlačila pažnju javnosti i postala su predmet brojnih spekulacija i interpretacija. Mnogi su je poredili sa Nostradamusom i nazivali je “Nostradamusom Balkana” zbog njenih izvanrednih predviđanja.

Baba Vangina predviđanja za 2024. godinu, kako se navodi u zbirki predviđanja “Baba Vanga 2024”, obuhvataju širok spektar događaja koji bi mogli imati ogroman uticaj na svjetsku politiku, ekonomiju, tehnologiju i društvo. Prema njenim proročanstvima, 2024. godina donosi mnoge revolucionarne događaje.

Jedno od predviđanja je da će svijet svjedočiti revolucionarnim otkrićima u kvantnom računarstvu, što će imati značajan uticaj na tehnološki pejzaž. Također, kako se globalna ekonomija suočava sa ogromnim izazovima, sajber napadi će postati češći i intenzivniji, dovodeći do ozbiljnih posljedica po globalnu sigurnost i stabilnost. Medicina će napraviti veliki napredak, a predstoji i otkriće revolucionarnog lijeka za rak.

Klimatske promjene će i dalje biti jedan od ključnih izazova sa kojima se svijet suočava, a može doći do katastrofalnih vremenskih pojava i prirodnih katastrofa. Politika će biti pod snažnim pritiskom, pri čemu se očekuje napetost u odnosima između Rusije i Evrope, kao i teroristički napadi u Evropi. Postoji i predviđanje o povratku Donalda Trumpa na političku scenu, ali uz misterioznu bolest koja će ga pogoditi.

Osim političkih i ekonomskih turbulencija, Baba Vanga je navodno predvidjela i kontakt sa vanzemaljcima, što bi moglo biti prvo takvo iskustvo za čovječanstvo. Ova predviđanja izazivaju mnogo pažnje i interesovanja, dok neki skeptici smatraju da je teško dati vjerodostojnu interpretaciju ovakvih proročanstava. Ipak, mnogi ljudi i dalje vjeruju u njihovu autentičnost i značaj.