Bil Gejts sve zaledio predviđanjima za 2024 godinu- MILIJARDER TVRDI DA U OVOJ GODINI NIKO NEĆE BITI POŠTEĐEN

Milijarder Bil Gates je odlucio da podijeli svoje zapanjujuce prognoze koje su pred nama 2024 godine te je rekao da je sada zaista brz napredak umjetne inteligencije id a je to kao kljucni faktor da se razvije zdrastvena i obrazovana instituacija. Poznat je po nekim svojim uvidima a Gates je online na svom blogu naglasio vaznost inovacije u pokretanju napretka od elektrinih energija pa sve do medicinskih otkrica.

Uz podrsku velikog broja dokaza on tvrdi da koristenje tehnologije moze da olaksa svaki napredak u medicini koji je pred nama. Umjetna inteligencija moze da nam donese mnogo promjene pogotov kad ase radi o dijagnostici jer sada se duboka tehnoloska revolucija u medicini ocekuje tek do kraja ovog desetljeca.

Bil Gates je govorio o transformaciji obrazovanje putem umjetne inteligencije sto se tice ucionice. Njegov plan je sada da se ukljuce alati koji mogu da olaksaju ucenje i razumjevanje u svemu tome dok istovremenu osnazuje i nastavnike za rad i interakciju sa ucenicima.

Iako ce se razvijati inteligencija Gates naglasava da nastavnici nikada nece zastarjeti vec ce im to omoguciti da se posvete vise nekim individualnim potrebanam ucenika sto ce da rezultira sa sto vecom motivacijom i sto boljim rezultatima ucenja.