Evo šta treba da znate ukoliko kupujete MLJEVENO MESO! Često nam podvale ono koje dugo stoji, boja ne govori ništa nego OBRATITE PAŽNJU NA OVO

Kada kupujete meso za svoje domacinstvo najbitnije je da bi odaberete mesnicu koja vam je od povjerenja gdje znate odakle je meso i kakvo je. Vjerovatno ste i vi kao i mnogi drugi pirlikom kupovine mljevenog mesa pitali sta se tu nalazi i koliko tu stoji to jeste da li je i koliko je svjeze.

Da li mozete da prepoznate ispravno meso. To bi bilo jako bitno da bi izbjegli sve zablude ili prevare koje mogu da budu oko mesa.

Da li ste ikada razmisljali o porijeklu mesa.

Idealan scenarij je da zante mjesto gdje se zivotinja uzgajala. Obratite paznju na naljepnice ili oznake koje su prisutne na pakiranju i vodite istrazivanje o svemu tome. Jako je bitno da izbjegavate mesto koje na sebi ima oznake “Hamburger” ili “Mljevena govedina.”

Jako je bitno da vi mozete sami da odaberete komad mesa i samim tim da izmelju vam meso koje ste vi odabrali. OVO NE SAMO da ce vam dati svjezinu nego ce te imati i okus koji je zaista savršen sto se tice mesa.

Kada vec pricamo o mesu jako je bitno napomenuti da je najsocini i najmeksi komad onaj koji ima dosta vise udjela masti. Sa druge strane nemasno meso je i suho i nije toliko  ukusno. Za rezultate neka jela bitno je da pravite mjesavinu mesa koja nagonje ka masnoj strani. Treba da bude omjer 80 posto mesa i 20 posto masti.

Kada se govori o raznim vrstama hrane jako cesto je prvi znak da nest onije uredu. Proizvdi od mljevenog mesa predstavljaju izazov kada se radi o prepoznavanju kvara jer nikada ne mora znaciti sta to moze biti pokazatelj.