Bosanski Sultan Napravio Sirnicu Jani I Fatimi Te Porucio Naplatit Cu Im Veceras

Tekst je zanimjivog karaktera, pogledajte video.

Bosanski sultan odlučio je da priredi poseban dar za svoje supruge Janu i Fatimu. Stoga je naredio da se napravi ukusna sirnica, omiljena poslastica na dvoru. Ova odluka sultana nije bila slučajna, već je bila izraz njegove ljubavi prema svojim voljenim ženama. Njihovu sreću smatrao je svojom dužnošću, pa je želio iznenaditi Janu i Fatimu ovim gestom.

Priprema sirnice je počela odmah nakon sultanove naredbe. Kuhari su počeli s pripremom svježeg tijesta, a zatim su pažljivo pripremali sir i druge sastojke. Ubrzo je dvor bio ispunjen mirisom svježe pečene sirnice, što je dodatno povećalo uzbuđenje u kući.

Kada je sirnica bila gotova, sultan je osobno pozvao Janu i Fatimu da je kušaju. Njihovo oduševljenje bilo je neizmjerno kada su prvi put okusile ovu ukusnu poslasticu. Osjećale su se voljenima i cijenjenima, znajući da je sultan posebno za njih priredio ovaj poklon.

Sultan je s radošću promatrao njihove sretne izraze lica dok su uživale u sirnici. Njegovo srce bilo je ispunjeno zadovoljstvom što je mogao učiniti nešto tako jednostavno, ali tako značajno za njih. Njihova sreća bila je njegova sreća, a sultan je bio presretan što je mogao doprinijeti tom osjećaju.