Ceca konačno javno priznala da je ova pjesma posvećena njenoj deci! Krije veliku bol i traumu i težak period njenog života! IPAK NIJE POSVETIAL NI JEDNOM MUŠKARCU

Nakon sto je napravila trogodišnju pauzu poznata pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović je odlucila da se vrati na muzičku scenu i to 2004 godine objavljivanjem albuma “Gore od ljubavi” Ovo razdoblje od njenog zivota je obiljezeno sa velikim brojem turbulencija.Cak i danas sve te njene pjesme imaju snazan odjek. Marina Tucaković je poznata talentovana autorka koja je autor velikog broja pjesama sa albuma, te ej umrla prije dva dana nakon teške bolesti. Povodom godišnjice njene smrti mnoge kolege su joj se obratile.

Ceca i Marina su bile jako dobre i povezane te su bile i prijateljice koje su se uvijek razumjeli. Pjesma “Necu dugo” je njeno iskustvo zivotno predstavaljajuci sve situacije koje je Ceca sama provela. Iako su mnogi netacno vjerovali da je Ceca ovu pjesmu posvetila muškim figurama. Ceca je u razgovoru otkrila da dirljiva pjesma napisana od strane Marine Tucakovic bila za njenu djecu te nikada nije izvela na koncertima.

 

Ja inace u svom muzickom konteksu preferima pjesme koje imaju snazne slike i koje izazivaju strahopostovanje. MArina ima sposobnost da kreira takve pjesme i to je pokazala i u jednoj kompoziciji koja me je odmah privukla. Tokom procesa snimanja jasno nam je da se ova pjesma odvala od drugih i to me motivisalo da to posvetim djeci.