Ceca krije za koju se profesiju obrazovala a kada saznate o čemu se radi jasno ce vam biti njena TAJNOVITOST! “Sećamo se nje samo sa časova fizičkog.”

Pjevacica Svetlana Ceca Ražnatović je svima poznatija kao Ceca i licnost sa nasih prostora koja je zadržala i godinama status od jedne velike zvijezde. Njena popularnost u muzickoj inudustriji je omogucila da se ona fokusira na svoju karijeru i ona je onda sigurno shvatila da joj strucno obrazovanje iz srednje skole i nije toliko potrebno.

Gimnazija Žitorađi je nedavno slavial 40. godina postojanja, to jeste godisnjicu koja se moze pohvaliti da je njegovala dosta pojedinaca koji su poslije postigli jako veliku slavu i uspjeh. Jedna od takvih osoba i jeste Svetlana Ceca Raznatovic a njeno ime odjekuje. Ceca se tokom skolovanja bavila raznim smjerovima te je bila i na poljoprivredi sa specijalizacijom iz veterinarske tehnologije  a ovome je govorila trenutno direktorica ove skole.

Gimnazija i osnovna skola dijele zajednicko dvoriste i tu je mnog nas iz istih generacija i svi se naravno sjete Cece. Sjecamo se da smo je vidjali na casovima fizickog vaspitanja i naravno upozbali smo se i sa anegdodama o njenom liku i svemu sto se veze za nju. Odrasla je u domacinstvu u kojem je obrazovanje bilo cijenjeno i odgajana je sa velikim naglaskom za akademije. Ona je bila dobra ucenica i njena majka je uticala na sve to. Majka je imala veliku ulogu u obrazovnom putu.

A

Ceca nije zaboravila zajednicu u kojoj je bila i ona je njegovala tokom godina sev to. U slucaju Cece nije zaboravila uticaje i korijene. Kao gest je dala i donaciju za renoviranje bivse skole.