Čudan trik za OŽIVLJAVANJE stare i uvele orhideje iz supermarketa: Ovo je rezultat nakon 1 mjeseca i nije me koštao NIŠTA!

Dopustite mi da vam otkrijem neobičnu, ali iznimno učinkovitu metodu za pomlađivanje čak i najosušenije i iscrpljene orhideje, otkriće na koje sam slučajno naletio pretražujući YouTube.

Možda će vas iznenaditi, ali uz samo kutije za ručak od stiropora i vodu, imate sve što vam je potrebno. Jednostavno izrežite spremnike na manje dijelove. Važno je napomenuti da je ovaj materijal vrlo koristan za sve vrste biljaka. Ima sposobnost upijanja i zadržavanja vode kroz dulje vrijeme, osiguravajući da biljka dobije idealnu količinu vlage.

Uklonite fragmente polistirena.

Zatim, nastavimo s ekstrakcijom osušene orhideje iz njenog supstrata. Obratite pažnju na korijenje jer se neki mogu činiti uvrnuti ili beživotni, nalikujući praznim školjkama. Imperativ je eliminirati sve te korijene, budući da je čak i sačuvati nekoliko neoštećenih korijena bolje nego zadržati biljku s oštećenim korijenjem. Sada bez napora smjestite biljku među dijelove stiropora, oponašajući proces postavljanja orhideje unutar njezinog određenog supstrata.

Nastavimo s obrezivanjem ove orhideje. Biljka je već odbacila cvjetove pa ćemo odstraniti stabljiku na kojoj su još zadnja dva cvijeta jer su uvenuli i prirodno će uskoro otpasti. Kako biste spriječili potencijalnu infekciju, važno je na posjekotine nanijeti mljeveni cimet. Na kraju, dopunimo lonac vodom.

Kako bi se osigurala brza ekspanzija stiropora, važno je postupno dodavati vodu. Napunite spremnik do kraja i ostavite da odstoji 30 minuta. U tom trenutku ostavite samo malu količinu vode, otprilike 2-3 cm, u posudi.

Orhideja ne zahtijeva redovito zalijevanje; umjesto toga, jednostavno povremeno ulijte vodu na dno posude, dopuštajući stiroporu da upije vlagu i nahrani biljku.

Sada vam preostaje samo da budete strpljivi i čekate.

Nakon mjesec dana, orhideja se počinje dizati iz sna. Nakon što prođe 40 dana, pogledajte transformaciju orhideje, kako poprima divan izgled 🙂