Da li imate crvene tačkice po tijelu? TO NISU POPUCALI KAPILARI, Tijelo vam šalje upozorenje! EVO O CEMU SE RADI

Mi cemo danas malo da se fokusiramo na probleme koji se ljudima javljaju na kozi. Bas iz tog razloga prema savjetima nekog od dermotologa uvijek treba da se odreaguje na nacin kada se vide neke promjene i da se bude u pripravnosti. Danas mi pricamo o nekim crvenim tackicama koje se javljaju i koje zaista mogu da budu jako problamticne.

Hemangiomi su inace uobicajni, to su neke vrste benignih tumora koji mogu da se pojave i da izgldaju alarmantno radi svoje jedinstvenih boja i oblika ali su obicno sve to bezopasno. Pogledajte koje sve vrste postoje i kada moraju i trebaju da traze ljekarsku pomoc.

 

HEMANGIOM TREŠNJA

Ovo je inace vrsta koja je najceesca i moze da se prepozna po crvenoj boji ali isto tako moze da bude plavo, crno ili vise boja tu. Njihove karakteristike su:ž

Moze da bude na nogama ali moguca su i druga podrucja. Broj hemangioma moze da raste sa godinama posebno kod osoba nakon 40 godina. U velikoj vecini ovo nije opasno i ne zahtjeva pomoc od ljekara ako ne mijenja velicinu, boju ili da pocne krvariti.

 

PAUK ANGIOM

Moze da se pojavi u bilo koje doba ali su cesto pojavljuju kod zena pogotov kada se pojaca funkcija estrogena a to je tokom trudnoce. Ponekada mogu da ukazu na probleme sa jetrom pa se onda preporucuje da se konsultujete sa ljekarom ako se pojave vise ili iznenada se pojave neke paucaste vene.