Velika najezda zmija desava se u Srbiji: U aprilu se desila 4 slučaja! ZMIJOLOVAC VLADICA OTKRIO KAKO DA SE ZAŠTITIMO (FOTO)

Tokom proslog mjeseca aprila zabiljeno je nekoliko zaista neobicnih pojava a to je pojava zmija na raznim mjestima sirom cijele Srbije a u ovoj situaciju ukljucuje se i Beograd, Novi Sad, Uzice i Vranje. Cak su i u jednoj fabrici vidjeli prisustvo dosta gmizavaca. Ptvi incident se desava u centru Uzice gdje je su vidjeli poskoka koji je bio u blizini keja. Nakon toga situacija slicna se desava u fabrici u Vranju gdje je otkriven smuk koji je bio dug metar i bio je smjesten u garderoberu.

Krajem mjeseca aprila desio se novi incident u Novom Sadu gdje su gradjani ugledali zmiju. Prilikom ove situacije imali smo i priliku da vidimo Vladicu Stankovica koji je inace poznati zmijolovac iz Vladičkog Hana koji je rekao zasto su zmije toliko aktuelne u ovom periodu i u ovom godisnjem dobu.

Prema njegovim rijecima prosle zmije su izasle tokom zime i to je bilo dosta ranije nego inace a ovo je inace jako blaga i topla sezona bila. Buduci da zmije ne mogu da podnesu niske temperature, one postanu dosta aktivnije kada je vrijeme toplije.

 

Prema rijecima Vladice zmija je otkricena u garderobi tvornice. Radi se o tvornicama koje su rastujuce i ovo predstavlja naravno prijetnju svih zivotinjih vrsta. Vladica se prisjeca naglog pomaka temperature od 10 stepeni a zmije jer su toplokrvna bica traze nesto toplije da bi prezivjeli.