DA LI NOSITE NAOČARE? Onda ćete požaliti što do sada niste znali ovaj trik!

Redovna upotreba naočala često dovodi do brzog nakupljanja prljavštine i zamagljivanja, a ponekad se mogu pojaviti i ogrebotine. Da biste osigurali dugotrajnu čistoću i očuvanje izgleda vaših naočala, možete koristiti nekoliko jednostavnih trikova.

Jedan od savjeta dolazi iz popularnog YouTube kanala “Tips Now”, gdje možete pronaći vrijedne savjete. Prema ovom kanalu, možete učinkovito očistiti svoje naočale i pružiti im zaštitu koristeći malo tekućeg sapuna i vazelina. Jednostavno nanesite malo tekućeg sapuna na naočalne leće i nježno ih očistite mekom tkaninom. Zatim nanesite tanki sloj vazelina kako biste ih zaštitili od magljenja i kiše, te ih temeljito ispolirajte.

Osim toga, možete koristiti istu metodu čišćenja za svoj telefon. Ovaj jednostavan trik ne samo da će produžiti životni vijek vaših naočala, već će ih i vratiti u izvorno stanje.

Ako primijetite manje ogrebotine na svojim naočalama, možete ih ukloniti koristeći pastu za zube ili mješavinu vode i sode bikarbone. Nježno nanesite pastu na ogrebotine, ostavite da odstoji neko vrijeme, a zatim je isperite hladnom vodom. Možete ponoviti postupak više puta ako su ogrebotine značajne.

Na kraju, možete popuniti eventualne ogrebotine kremom na bazi pčelinjeg voska. Nanesite je na ogrebotine pomoću mikrofiber krpe i nježno ih utrljajte.

Važno je održavati čistoću svojih naočala kako biste spriječili potencijalno oštećenje stakala. Preporučljivo je koristiti mikrofiber krpu za čišćenje umjesto odjeće ili papirnatih ručnika, te naočale uvijek čuvati u kutiji kako bi bile zaštićene.