PRLJAV I NEUREDAN STAN GOVORI O VAŠIM PSIHIČKIM SMETNJAMA: Psiholozi otkrivaju šta nije u redu ako ove stvari ne sređujete dugo

U svijetu domaćinstava postoje različiti pristupi čistoći i organizaciji. Neki ljudi teže redovnom održavanju čistoće, dok drugi preferiraju opušteniji pristup, pospremajući samo kad je to zaista potrebno. Bez obzira na vaš stil, vjerojatno se susrećete s frustracijama i komentarima kad drugi ne ispunjavaju vaša očekivanja.

Psiholozi često povezuju način života s određenim karakteristikama osobnosti. Smatra se da se ovo uvjerenje široko prihvaćuje u njihovoj struci.

Kad je dom ispunjen skrivenim neredom, a izvana izgleda uredno, to može ukazivati na to da vlasnik nastoji održati pozitivan dojam, čak i ako to znači skrivanje svoje prave prirode. Ti pojedinci često preferiraju održavanje fasade, čak i ako to znači ignoriranje problema.

Također, prisutnost oštećenih ili fragmentiranih predmeta može sugerirati da se osoba suočava s unutarnjim izazovima.

Lomljeni predmeti u kući mogu ukazivati na nespremnost pojedinca da se suoči s vlastitim problemima. Oni mogu pasivno očekivati rješenja, često se oslanjajući na druge.

Puna radna površina može ukazivati na kreativnost, jer ti pojedinci mogu pronaći inspiraciju usred nereda.

Stalno puna košara za pranje rublja može ukazivati na sklonost odgađanju, dok nedostatak namještaja u hodniku može sugerirati nelagodu od samoće.

Čistoća kuhinje može odražavati emocionalno stanje, dok nečista kupaonica može ukazivati na stalni stres.

Važno je održavati čistoću i organizaciju u svom domu, jer to može pridonijeti boljem mentalnom zdravlju.