DA LI ZNATE gdje je u svakom domu najsigurnije mjesto za skrivanje novca?

U današnje vrijeme sve veći broj pojedinaca odlučuje pohraniti svoju ušteđevinu unutar granica vlastitog doma. Međutim, jeste li ikada odvojili trenutak da razmislite kako bi izgledalo vaše savršeno utočište?

Čini se da nitko nije imun na mogućnost invazije na dom. Međutim, postoje neke pozitivne vijesti: stručnjak za sigurnost podijelio je vrijedan savjet sa Santeplusmagom o tome kako osigurati da vaš novac bude pohranjen na najsigurnijoj lokaciji.
Brojnim je kućanstvima prioritet štednja od iznimne važnosti. Uvijek je korisno imati lako dostupna sredstva, bilo da se radi o organizaciji bijega ili jednostavno za osiguravanje da se ne suočite s nedostatkom financijskih sredstava.

Ako ste odlučili pohraniti svoj novac u vlastitom domu, morate poduzeti određene mjere i pronaći odgovarajuće sigurno sklonište.
Ako ste među pojedincima koji više vole imati gotovinu na dohvat ruke, važno je biti svjestan određenih pogrešaka kojih se treba kloniti. Iako se banke općenito smatraju najsigurnijom opcijom za zaštitu vaših sredstava, evo nekoliko preporuka i zamki koje treba izbjegavati.

Lopovi posjeduju izvanrednu razinu inteligencije i snalažljivosti, zbog čega nije mudro podcjenjivati ​​njihove sposobnosti. Stoga je preporučljivo zanemariti uobičajena mjesta za skrivanje kao što su stranice knjiga ili unutar kartonskih kutija, kao i područja kao što su ispod umivaonika, ispod WC daske, unutar ladice za čarape, skrivena ispod džempera, unutar granica spavaće sobe. , pa čak i ispod samog kreveta.
Ključno je prepoznati da je lopov već razmišljao o ovoj ideji puno prije vašeg razmatranja. Kako bi ih se nadmudrilo, mora se pouzdati u skrivanje novca na najizazovnijim i najnekonvencionalnijim lokacijama.
Predmeti koji vam možda neće odmah pasti na pamet, poput vrećice juhe ili smrznutih obroka, lonca zemlje, dječje igračke ili ukrasne, neprozirne vaze, često su najvrjedniji. Razmotrite, na primjer, ideju o diskretnom stavljanju novca iza fotografije unutar okvira.

Sakrivanje novca ispod fotografije nevjerojatno je pametno i učinkovito mjesto za skrivanje. Osim toga, kuhinja služi kao izvrsno mjesto za spremanje i uštedu novca.
S obzirom na to da ova prostorija služi kao određeni prostor za skladištenje vaše hrane, prepuna je asortimana posuda i odjeljaka, što je čini idealnim mjestom za skrivanje. Kao rezultat toga, vrlo je korisno staviti novac ili u aluminijsku foliju ili u sigurno zatvorenu vrećicu.

Imate mogućnost sakriti ih u odjeljku hladnjaka namijenjenom za voće i povrće. Alternativno, možete ih staviti u staklenke, ladice ili diskretno na najnižu točku kuhinjskih ormarića.

Vrijedan savjet: Preporučljivo je suzdržati se od pohranjivanja ušteđevine kod kuće zbog učestalosti krađa. Međutim, ako inzistirate na tome da zadržite nešto u svom domu, razmislite o tome da se odlučite za kovanice koje lopovi vjerojatno neće pregledati.

Najsigurnije mjesto često se zanemaruje, čak i kada je točno ispred nas.

Stručnjaci za sigurnost tvrde da kada je riječ o pronalaženju sigurne lokacije, ništa se ne može usporediti s neprobojnim utočištem sefa. Bez sumnje, ovo se ističe kao izuzetan izbor za osiguranje sigurnosti.
Kada je u pitanju zaštita Vašeg novca ili vrijednih stvari, ugradnja sefa na zid je optimalan i nedvosmislen izbor.

Kako biste zaštitili svoje bilješke, toplo se preporučuje uložiti u sef koji je i vatrootporan i vodootporan. Neophodno je nabaviti sef iznimne čvrstoće i vrhunske kvalitete koji ima sposobnost izdržati ogroman pritisak.
Ako nemate mogućnost postaviti ga na zid, razmislite o tome da ga pričvrstite na pod u prostoriji u kojoj se manje posjećuje.

Koja je predložena granica za unos u vašem domu? Strogo se savjetuje da se suzdržite od pohranjivanja značajnih količina novca u svom domu.
Neodoljiva želja za stalnim nadzorom i besane noći koje izazivaju samo su neki od razloga zašto policija savjetuje da ne prelazite 500 eura u malim apoenima.
Količina se, naravno, može razlikovati ovisno o veličini obitelji. Kao što je pokazalo istraživanje koje je ECB proveo 2016., većina sudionika izjavila je da u svojim kućanstvima drže u prosjeku 1000 eura.