Sve što imamo u sobama ima loše posljedice! Feng Shui stručnjaci upozoravaju: bacite ove stvari odmah!

Danas gradimo temelje za sutrašnje postojanje – ne možemo ostati zarobljeni u prošlosti, zadržavajući stvari i poklone koje nismo koristili dugo vremena. Stare, prošle stvari nas vežu za ono što je bilo i sprečavaju nove tokove da prostrujaju kroz naš život.

Nedavno sam bio u radionici gdje smo pregledavali planove dvorišta i posjeda. Na tim planovima su bile prikazane slike lijepih dvorišta, pa sam predložio da dodamo ukrasnu vanjsku oblogu na zidove ili dodamo osvjetljenje na nekoliko mjesta, što bi dvorište učinilo elegantnim i gracioznim.

Kada sam iznio svoj prijedlog, žena mog kolege me upitala “Zašto?”.

Odgovorio sam joj da to čini atmosferu ugodnijom i stvara osjećaj blagostanja. Ono što oči vide, što um zamisli, tijelo počinje stvarati. Dakle, hajde da se okrenemo prema ljepoti i eleganciji. Minimalizam je ključan – prostor treba da diše, nema potrebe za pretrpavanjem namještajem, izbjegavajte visoke komade namještaja, osim ormara, jer oni samo stvaraju zagušenost i komplikacije. Dopustimo prostoru da se oslobodi kako bismo smanjili napetost”, izjavila je Sandra.