Da ne govore “UMRLI NA NOGAMA” ovaj simptom nikako ne smijete ZANEMARITI! Poznati kardiolog Solaković otkrio da to svi rade i kasno bude!

Mi danas pricamo o jednoj temi koja je blisko povezana sa zdravljem. Govorimo sada samo o srcu koji je jako bitan misic u nasem tijelu. Njega treba uvijek odrzavati i njegovati pogotov dok se jako mladi i to je pravo vrijeme da kvalitetno radite na sebi.

 

Doktor Emir Solakovic koji je inace kardiovaskularni hirurg podijelio je saznanje o rjesavanju problema sa krvnim zilama i srca i daje smjernice kako treba da se prepoznaju smjernice i da se pronadje rjesenje za sve to. Kod nas je uobicajan odgovor inace na bol da se popije tableta i samim tim predpostavi da je problem rijesen. Ali Bol nam inace sluzi kao signal da se nesto desava. Kada se pojedinac bavi brzim hodanjem, na kraju se moze osjetiti i nelagoda u predjelu prsnog kosa i tada mogu da prekinu aktivnost.

Razlog tome je sto tokom fizickog kretanja misici ruku i nogu i cijelog tijela trebaju dovoljno kisika. Kako bi zadovoljili tu potraznju srce moze da ubrza svoje otkucaje da bi dobili kisik koji im treba. Radi suzenih krvnih zila srce nije u mogucnosti da dostavi krv do misica i to je problem oko srca onda.