Stari TRIKOVI kako da se RIJEŠITE muha i da cijela kuhinja zamiriše: Naše bake nisu imale mreže na prozorima i tako su se mogle nositi sa insektima!

Dolaskom toplijeg vremena ponovna pojava mušica ponovno postaje primjetna.

Jednom kada uđu u vaš dom, ove dosadne i uporne uljeze može biti prilično teško ukloniti, ali ne bojte se, jer postoji pametna tehnika koja može brzo eliminirati njihovu prisutnost.

Unutar Facebook grupe pojedinci su otkrili svoje genijalne metode za eliminiranje muha kombinacijom novčića, vode i vrećica za zamrzavanje. Tehnika uključuje stavljanje malih novčića u vrećicu i osiguravanje da su potpuno potopljeni dodavanjem vode.

Članovi grupe predložili su obje opcije kao učinkovit način rukovanja torbom. Jedan je pojedinac čak odvojio vrijeme da objasni zašto vjeruje u učinkovitost svake metode. Bez obzira na to hoćete li torbu objesiti na ulazna vrata ili je staviti na pod ispred ulaza, čini se da su se oba pristupa pokazala uspješnima za različite ljude.

Muhe, sa svojim mnoštvom očiju, doživljavaju efekt prizme koji nalikuje nizu bezbrojnih disko kugli, reflektirajući svjetlost, boju i kretanje.

BONUS ČLANAK: Vaši žuti i mlitavi krastavci trebaju OVO: Zapamtite ovaj postupak i djelujte prije nego bude prekasno

Krastavci često pokazuju znakove bljedoće, žutila, savijanja i slabljenja kratko nakon sadnje, što može spriječiti njihovu sposobnost davanja ploda.

Čest je prizor vidjeti pojedince koji izgledaju loše, uz mnoštvo čimbenika koji doprinose ovoj pojavi. Među tim uzrocima, žutilo se može pripisati različitim izvorima.

Nedovoljna apsorpcija potrebnih mikronutrijenata čest je problem među krastavcima. Kada im nedostaje magnezija ili željeza, najčešći simptom je žućenje biljaka. Za rješavanje ovog problema postoje tri moguća rješenja.

Postoje tri metode za vraćanje prirodne boje lišća. Početni pristup uključuje korištenje magnezijevog kelata, dok druga tehnika uključuje primjenu magnezijevog sulfata izravno ispod korijena. Na kraju, boju možete oživjeti upotrebom kalimagnezije, mineralnog kalijevog gnojiva koje sadrži kombinaciju kalijevog i magnezijevog sulfata. Detaljne upute za primjenu nalaze se na pakiranju.

Kada krastavci ne uspijevaju i lišće požuti, primjenjujemo gore navedene smjernice.

U slučaju da samo gornji listovi rastu i pokazuju žutu nijansu, vjerojatno je problem u nedostatku željeza. Kako bi se riješio ovaj problem, savjetuje se upotreba folijarnog gnojiva željezom ili sprej sa željeznim kelatom. Pakiranje će sadržavati jasne upute i smjernice za pravilnu primjenu.

Nedostatak određenih elemenata ima potencijal potpuno iskorijeniti obični pepeo.

Za prihranjivanje korijena preporuča se u tlo unijeti pepeo tako da se njime posipaju gredice i dobro promiješa. Druga mogućnost je stvoriti vodenu otopinu kombiniranjem 400 grama pepela s vodom u kanti. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko sati prije nego je upotrijebite za zalijevanje biljaka.

U slučajevima kada su biljke u izuzetno lošem stanju, bit će potreban brži postupak jer učinak tretmana može biti sporiji.

Prije nego biljke oslabe i pokušaju izdržati s nedostatkom resursa, preporučljivo je provesti mjere predostrožnosti. Pružajući pomoć vašim biljkama, one će povratiti snagu i vitalnost, što će rezultirati proizvodnjom ukusnih i hranjivih plodova.