Dijete od svog oca moze da naslijedi samo OVE DVIJE STVARI- Ne možete ni da zamislite! RECITE NAM DA LI JE TO ISTINA? (FOTO)

Imaju neke nasljedne osobine koje dijete inace primi od svog oca najvise radi toga jer uticu muski geni a nece to da stekne od svoje majke. U trenutku rođenja darovani smo raznim naslijedjima kojje dobijemo od svojih roditelja i nikako ne mozemo da izbjegnemo to koliko god mozda i zeljeli.

Prema jednoj geneticarkoj Dani Breset ima veca vjerovatnost da djeca koja su rođena od oceva koji su stariji od 45 godina dozivjeti izazove ucenja i povecanu sklonost ka depresiji ili pak anksioznost.

Treba da se napomene da ako otac ikada osjeti razocarenje u vezi sa spolom svog djeteta treba da zna i da smatra da je to njegova zasluga. Breset tvrdi da su muskarci jedini odgovorni za određivanje biološkog spola kod djeteta.

Prema raznim strucnjacima genetske varijacije koje odredjuju visinu djeetta isto tako pripisuje se genima od oca a ne genima od majke. Vjeruje se da postoji namjanje 700 genetskih varijacija koje igraju ulogu da se oblikuje izgled djeteta.

Iako naslijeđe ove karakteristike proizilazi iz gena majke i oca istraživanja su sada sugerirala da genetski doprinos oca ima veci utica na visine. Ako je otac visok onda je velika vjerovatnost i da ce dijete da bude visoko dok bude sazrijevalo.