Šta nas čeka prema Billu Gatesu u 2024. godini?

Dok se svijet pitao što će donijeti 2024. godina, jedan čovjek hrabro je iznio svoju viziju budućnosti.

Bill Gates, suosnivač Microsofta, podijelio je svoje predviđanje o tome kako će tehnologija oblikovati naše zdravstvo, obrazovanje i radnu snagu u narednim godinama.

Gatesovim riječima, na čelu njegovih predviđanja je umjetna inteligencija. On vjeruje da će upravo ova tehnologija biti ključna za niz inovacija u budućnosti.

“Inovacije su pokrenule razvoj našeg svijeta tijekom proteklog stoljeća – od električne energije do aviona”, piše Gates. Međutim, priznaje da tehnološki napredak nije jednak u svim dijelovima svijeta, s očekivano značajnijim utjecajem umjetne inteligencije u SAD-u u usporedbi s nekim zemljama Afrike.

Umjetna inteligencija nije nova tema za Gatesa, ali priznaje da je tek nedavno počeo ozbiljno koristiti ovu tehnologiju u svom radu, što će se vjerojatno intenzivirati u godinama koje dolaze.

U medicini, Gates vidi značajne promjene pod utjecajem umjetne inteligencije, iako ističe da se pravi tehnološki proboj u tom području očekuje tek krajem desetljeća.

Što se tiče obrazovanja, Gates prepoznaje veliki potencijal u korištenju umjetne inteligencije. Alati poput MATHia i Khanmigo već danas mogu pružiti personaliziran pristup učenju, ali će to dodatno opteretiti učitelje koji će se morati prilagoditi novim tehnologijama.

Dakle, prema Gatesu, budućnost donosi mnogo promjena pod utjecajem tehnologije, a ključno će biti kako ćemo se prilagoditi tim promjenama.