DOKTORICA OTKRILA KAKO NAJBRŽE SMRŠATI: “Čim sam uradila ove 4 stvari, skinula sam više od 40 kg”

U području mršavljenja, dr. Žudin Heri otkrio je revolucionarno otkriće koje prkosi uvriježenom mišljenju jer ne zahtijeva nikakve promjene u prehrani. U svom osobnom pokušaju skidanja viška kilograma dr. Žudin Heri nastojala je poboljšati svoje cjelokupno zdravlje i boriti se protiv štetnog utjecaja stresa.

S manjim izmjenama svoje svakodnevne rutine doživjela je nevjerojatnu promjenu svoje težine. Naime, uspjela je skinuti impozantnih 45 kilograma. Osvrćući se na svoje osobno putovanje, izjavila je: “Posvećivala sam 60 sati tjedno poslu, ali sam shvatila važnost stavljanja svoje dobrobiti na prvo mjesto. Iako sam pristojno napredovala, još uvijek se nisam osjećala fizički zdravo.

Moje osobno putovanje uključivalo je nesretno iskustvo gubitka kose, neželjenog povećanja težine i poremećaja spavanja. Iako su me kolege uvjeravali da su testovi pouzdani, nisam mogla pobjeći od negativnih emocija koje su me mučile. Razmišljajući o svom nezadovoljstvu, postavio sam si ključno pitanje: zašto se tako osjećam? I, što je još važnije, koje radnje mogu poduzeti da poboljšam svoje okolnosti? Primjenom sustavnog pristupa u četiri koraka uspješno sam postigla željeno tijelo, poboljšala svoje fizičko i psihičko zdravlje, poboljšala kvalitetu sna i transformirala svoj cjelokupni izgled.

Pristup promjenama životnog stila kao neprekidnom putovanju, a ne jednostavnom popisu za provjeru, može olakšati njihovo postizanje. Napomenula je da joj je ključna spoznaja koja joj je pomogla bila spoznaja da se željeni rezultat neće postići trenutno. Shvaćanje da će njezina metamorfoza zahtijevati najmanje godinu dana, s obzirom na znatnu težinu koju je namjeravala skinuti, pokazalo se kritičnim elementom.

Suočavanje sa stresom može se pokazati prilično teškim zadatkom. Prema riječima liječnika, bavljenje aktivnostima koje ublažavaju stres ne samo da je pomoglo u njezinom putu mršavljenja, već je i usadilo osjećaj organiziranosti u njezin svakodnevni život. Ključni trenutak dogodio se kada je priznala negativne posljedice žongliranja s više zadataka i doživljavanja stresa, što je u konačnici utjecalo na njezino cjelokupno stanje bića.

Nakon što se odlučila izravno suočiti s tim problemom, višak kilograma počeo je nestajati. Uključivanjem manjih izmjena u svoju rutinu, prigrlila je jogu i namjerno odlučila zadržati mirno stanje nakon buđenja. Te prilagodbe nisu se pokazale ni teškima ni neostvarivim. Tvrdi da se, bez obzira na izazove nadolazećeg dana, dosljedno odlučuje za spokojan način razmišljanja i stavlja svoju osobnu dobrobit u prvi plan.

Uzimanje trenutaka za brigu o sebi, razmišljanje i opuštanje za nju je prioritet. Svaki dan ima svoj jedinstveni značaj. Kada se ljudi raspituju o lijekovima ili čajevima za poboljšanje dobrobiti i skidanje kilograma, zanemaruju važnost prihvaćanja sveobuhvatnog pristupa. Ključno je priznati da svaka radnja koju svakodnevno poduzimamo utječe na naš fizički izgled, emocionalno blagostanje i cjelokupno zdravlje. Psiholozi tvrde da bavljenje osobno značajnim aktivnostima može polučiti pozitivne rezultate u smislu tjelesne aktivnosti, kvalitete sna i upravljanja težinom. Iako se točni razlozi ovog fenomena još uvijek istražuju, neporecivo je da osjećaj svrhe pruža dodatni val vitalnosti i poriva.

Iako je potrebno dodatno istraživanje kako bi se sveobuhvatno shvatili procesi koji leže u pozadini, neosporna učinkovitost ostaje. Sinulo mi je da moji izbori izravno utječu na moje stanje postojanja. Namjerno donosim odluke i krećem na put prema osobnom boljitku. Umjesto da se fokusiram na određenu težinu, prednost sam stavio na svoje holističko blagostanje.

Prepoznavanje važnosti zdravlja i težine je ključno; to nisu diskrecijska pitanja, već bitni aspekti našeg blagostanja. Baš kao što su nam prioritet dnevne higijenske prakse poput pranja zubi i kupanja, jednako je važna i prehrana. Bez obzira na naše užurbane rasporede, imperativ je da odvojimo vrijeme za uvođenje zdravih navika u naše živote. Davanje prioriteta brizi o sebi, dopuštanje odgovarajuće pauze za ručak, odmaranje, vježbanje dubokog disanja i traženje trenutaka opuštanja nikada se ne bi smjeli smatrati izbornim. Tek kada svim srcem prihvatimo i pridržavamo se ovih zdravih navika, svjedočit ćemo pozitivnoj transformaciji.