Dopisivala se sa vojnikom 12 mjeseci i slala mu mnogo novca a kada je DJECI POKAZALA SLIKE, svijet joj se srušio ! “Od te bolne istine i izdaje i dan danas se oporavljam.”

Danas jedna jako bitna tema za sve vas a tice se inace internet prevare koja je u ovom digitalnom svijetu toliko popularna i zaista postoji. Ima mnogo ljudi koji su starije generacije i koje su se upoznale i sa raznim mogucnostima ali i svim blagodatima koje imamo od interneta ali slabo ko od njih zna kako se dešava sajber napadi i prevare. Tako sada nama dolazi jedna prica od Amerikanke koja je imala neugodno iskustvo ali kada je ona shvatila o cemu se radi svima je prekasno bilo.

Žrtva prevare jeste Dzuli Prajs koja je iz Oklahome je nedavno odlucila sa svima da podijeli pricu kako bi spasila nekog istog od ovakvih grešaka. Radi se o tome da je ona htjela da se oproba u nekim sajtovima za upoznavanje. Navodno sama je, suprug joj je umro prije 10 godina i ona je bila i sama i usamljena. Njena djeca su joj oduvijek bila velika podrška i govorili su joj da treba da nastavi sa svojim zivotom ali ona je govorila da se osjeca nespremna.

Dok je bio veliki pritisak od porodice odlucila je da pokrene sve i da proba da vidi moze li pronaci srodnu dusu preko interneta. Napravila je nalog i onda pocinje komunikacija. Ona je pronasla covjeka Dzonatana Ramosa. Naime predstavio joj se kao clan americkog vazduhoplovstva koji je isto tako trazio srodnu dusu nakon dugih razgovora i slao joj je slike ali ona je u sve to i povjerovala.

Dopisivanje je trajalo godinu a onda se dešava i veliki preoker. Rekao je da mu je jako lose i da je u teskoj situaciji i da mu sada treba novac i da joj vraca sve to kada se vrati sa misije. Ona je bila naravno lakovjerna zeljna ljubavi pa je odlucila da mu posalje novac, prodala je i auto i vjerenicki prsten i sve sto je imala da bi on dobio sto je htio.

 

Kada je ona dobila taj novac on je nestao i sva komunikacija je u potpunosti prestala i njega vise nije bilo.

 

“Stidim se mnogo jer sam mnogo vjerovala strancu i lakovjerna sam bila.”