ESTRADNE licnosti odrekle se ISLAMA I uzeli nove vjere! Hodža joj nije dao da sahrani oca a ona pevala iz sveg glasa “SRPKINJA JE MENE MAJKA RODILA…”

Zaista je veliki broj poznatih licnosti u ovom slucaju pjevaca koji su primijenili svoju vjeru pa su onda sa Islama odlucili da predju na pravoslavlje. Da li vi zante koji su to pjevaci odlucili da urade? Ukoliko vas je ova tema zanimala i vjerovatno do sada ste nekoliko puta o tome istrazivali mi smo sada za vas spremili cijeli clanak da vidite o cemu se ovdje radi.

Prvo pocinjemo od Sinana Sakica koji je sa svojom zenom odlazio u Indiju i tamu je i kcerka zivjela a kako je govorio jako je volio njihov nacin zivota. On je rodjen kao musliman ali tokom zivota jednostavno je odlucio da vjeru promijeni.

Nada Topčagic je inace rodjenda kao muslimanka iako to niko nije znao a onda je ona rekla daje odlucila da promijeni vjeru kada joj je davno hodza rekao da svog oca ne moze da sahran ina mjesto gdje je ona zeljela i sama je rekla da je tada to jako razocaralo. Tesko joj se sada orjentisati gdje je grob od oca pa je rekla da je to mogla da vidi sa tri sljive koje su tu bile a sada ih nema.

Sada pored Nade pricamo o pjevacici koja je otpjevala pjesmu “Srpkinja je mene majka rodila.” Ona je rođena u blizini Doboja iz miješanog braka, pa je promijenila i vjeru. Lepa Brena je inace Fahreta rodjenda u Bosni. Isto tako AMIR Resic je presao sa islama na pravoslavlje a neki kazu da se opet malo pred smrti vratio na islam.