Gdje Da Sjedi Svekrva U Autu: Pozadi Ili Naprijed?

Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji, predana je osoba. Sretno je udana i ponosna majka četvero djece. Sara je svoje školovanje završila u uglednoj Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru.

Naime, ona je vizionarka Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu, kao i Ženskog edukativnog centra “Rahma” u Novom Pazaru. Uz bogato iskustvo kao novinarka, Sara je dala značajan doprinos u svom području tijekom godina. Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena u Novom Pazaru u Srbiji 1984. godine, udana je majka četvero djece. Završila je Gazi Isa-begovu medresu u Novom Pazaru. Pojedinac koji je osnovao Edukativni centar za žene i djecu, poznat kao “Sara Sabri”, u Sarajevu, te također osnovao Ženski edukativni centar, “Rahma” u Novom Pazaru, ima različitu prošlost.

Ne samo da je iskusna novinarka, već je radila i kao odgojiteljica u vrtiću. Tijekom svoje karijere uspješno je napisala ukupno devet knjiga. U vremenu u kojem se tumačenja islama jako razlikuju, pojedinci često odstupaju od pridržavanja šerijata i sunneta, donoseći presude i namećući ograničenja bez vjerodostojnih dokaza. Kao rezultat toga, žene nose značajnu težinu na svojim ramenima. Ova žena, okružena marginalizacijom, izražava svoju bol i frustraciju.

Ona predstavlja promjenu za kojom žude mnoge muslimanke, a njene riječi služe kao njihov očajnički apel. Međutim, na stranicama svojih književnih djela zadire u mnoštvo tema, s ciljem da nas uputi u razumijevanje, prihvaćanje, toleriranje, suosjećanje, ljubav i prihvaćanje života, sebe i drugih. Uz to, dosljedno izražava zahvalnost Gospodinu na obilju blagoslova koji su nam darovani, savjetima i pjesničkim stihovima.

Njezine riječi odišu iskrenošću i ljubavlju, dok nastoji utjeloviti vrlinu strpljenja, što se odražava u njezinom odabranom pseudonimu, Sara Sabri. Ogromna popularnost “Šapćem ti kao žena svojoj ženi” i “Šapćem ti kao žena svom mužu” 2012. godine, koju je objavila El-Kelimeh, služi kao dokaz njenog ozbiljnog pristupa transformaciji svojih emocija i pitanja u pisani oblik. Uz svoju knjigu, Sara Sabri pokrenula je i vlastiti vlog. Danas smo odabrali vlog koji se bavi intrigantnim pitanjem gdje bi svekrva trebala sjediti u automobilu: treba li sjediti na stražnjem ili prednjem sjedalu?