“GENOCIDNA PESMA, HITLEROV LETNJIKOVAC I SATANIZAM” Evo kako hrvatski mediji pišu o Breskvici posle nastupa na Pesmi za Evroviziju

Anđela Ignjatović Breskvica sinoć je na uvodnoj polufinalnoj večeri osvojila srca svojom izvedbom pjesme Gnezo orlovo ostavivši dubok odjek ne samo u našoj zemlji već i u susjednoj regiji.

Pjesma se suočila s brojnim optužbama, koje su, ironično, samo povećale njezinu popularnost, kako kaže izreka, “svaki publicitet je dobar publicitet”. Shodno tome, Breskvica je dobila dodatni marketing zbog medijske pomame oko nje.

Hrvatski Jutranji list je imao kratak osvrt na njen nastup:

Naslov članka hrabro najavljuje: “Pogledajte kako se pojavila”, jer ističe da je ona favorizirana natjecateljica u natjecanju. Međutim, prije događaja suočila se s optužbama od strane budnih demonologa koji su tvrdili da je poklonica đavla zbog navodnog posjedovanja tetovaža đavolskog roga ispod svojih pipaka. Nimalo pokolebana, krasila je pozornicu RTS-a obučena u elegantnu bijelu haljinu ukrašenu etno šarama, anđeoskim krilima na ramenima i blistavom aureolom iznad glave.

Breskvica, voditeljica srbijanskog tima za Pjesmu Eurovizije, samouvjereno se deklarira kao bijeli anđeo, unatoč optužbama da svojom pjesmom promiče genocid i opravdava etničko čišćenje Albanaca na Kosovu. Unatoč kontroverzi oko naslova njezine pjesme, “Orlovo gnezdo”, za koji neki tvrde da se odnosi na Hitlerov ljetnikovac, Breskvica ostaje nepokolebljiva. Jutarnji izvještava o raspravi oko njezina sudjelovanja.

Vraćajući se na početnu tvrdnju u tekstu, prisjećamo se prastare poslovice da „loš marketing“ jednostavno ne postoji. Nadalje, važno je napomenuti da YouTube prati samo preglede, a ne prikaze mržnje.