Ginekolog konačno dao 0DG0V0R – EV0 ZAŠT0 VAM TAM0 D0LE “MIRIŠE” NA P0KVARENU RIBU: To znači SAM0 JEDN0

Ako ste ikada osjetili svrbež, peckanje i neugodan miris nalik na ribu u intimnom području, važno je educirati se o bakterijskoj vaginozi, stanju koje mnoge žene često pogrešno identificiraju kao gljivičnu infekciju.

Prekomjerni rast bakterija u vag alnom području, poznat i kao bakterijska vaginoza, može rezultirati jakim mirisom sličnim mirisu ribe. Isti miris proizvodi trihomonijaza, spolno prenosiva infekcija uzrokovana parazitom Trichomonas vaginalis. Osim toga, nošenje uske odjeće može dovesti do neugodnog mirisa u vag ni jer se znoj i bakterije zadržavaju na koži prilikom nošenja takve odjeće.

Prisutnost viška kože također može pridonijeti problemu, jer stvara nabore u kojima se znoj može zadržati, što rezultira neugodnim mirisom.

Miris koji izlazi iz vagin lnog područja također se može mijenjati tijekom menstrualnog ciklusa. Osim toga, nije neuobičajeno da žene dožive lagano curenje mokraće tijekom tjelesne aktivnosti, a nošenje uloška u tim trenucima može pridonijeti nepoželjnom mirisu.

U slučaju da žena izrazi zabrinutost zbog neugodnog mirisa iz rodnice, savjetuje se da se posavjetuje sa zdravstvenim radnikom koji će provesti rutinske preglede kako bi se utvrdio temeljni uzrok. Ovim pretragama liječnik će utvrditi postoji li mogućnost rješavanja problema bez potrebe za terapijom. Međutim, ako se utvrdi da je izvor neugodnog mirisa infekcija, pacijentu će biti propisani antibiotici ili alternativno liječenje kako bi se uklonio uzrok nepoželjnog mirisa.

Za kraj, važno je razumjeti znakove koji upućuju na to da imate problem i neugodan miris u genital nom području.

Prema nekoliko ginekologa, smatra se normalnim da netko tko je u neposrednoj blizini osjeti vaš miris, ali ako se vaš miris širi dalje od te udaljenosti, to može ukazivati ​​na potencijalni problem koji zahtijeva liječničku konzultaciju i stručno vodstvo.