EV0 ŠTA MUHE NE V0LE: D0V0LJN0 Je Da Imate 0vu Biljku U Kući I Muhe Neće Ulaziti, TAK0 JEDN0STAVN0

Tijekom ljetnih mjeseci muhe mogu postati velika smetnja koju je naizgled nemoguće eliminirati. Bez obzira na to zuje li uokolo ili se okupljaju u blizini hrane, ovi dosadni insekti mogu biti neumoljivi. Srećom, postoje brojne prirodne metode za učinkovito iskorijenjivanje muha.

U većini situacija, muhe se ne smatraju opasnima; međutim, imaju potencijal prenijeti viruse i bakterije svojim ugrizima.

Kako biste se klonili nakupljanja muha, postoji više metoda koje možete koristiti za odvraćanje njihove prisutnosti.

Uklanjanje raspadanja

Kako biste spriječili prisutnost muha u vašem domu ili vrtu, postoje osnovne mjere koje možete poduzeti. Uklonite namirnice koje se kvare, poput pokvarenog voća i povrća ili starog mesa.

Provjerite jesu li sve površine potpuno suhe, jer muhe imaju tendenciju polagati jaja na vlažnim površinama.

Odlaganje smeća

Tijekom ljetne sezone, muhe su posebno privučene smeću koje sadrži hranu i druge kvarljive predmete, jer im pruža optimalno životno okruženje. Oštar miris pokvarene i raspadnute hrane neodoljiv je za muhe, stoga je važno redovito bacati smeće i osigurati da su vaše kante u svakom trenutku dobro zatvorene.

Bilje

Muhe možete učinkovito otjerati ubacivanjem određenih biljaka ili začina u svoj dom ili vrt. Ova prirodna sredstva odvraćanja emitiraju snažne arome koje muhama nisu ugodne. Ako ih stavite na svoj stol ili posadite na otvorenom, možete pouzdano držati muhe podalje. Neki primjeri ovih biljaka i začina koji odbijaju muhe uključuju:

  • bosiljak
  • lavanda
  • neven
  • Mirisni lovorov list čest je sastojak koji se koristi u kuhanju.
  • metvica

Mješavina vode i kajenskog papra.

Kako biste odvratili muhe, napravite rješenje kombiniranjem ili kajenskog papra ili mješavine kajenskog papra i vode. Prebacite smjesu u bočicu s raspršivačem i obilno je nanesite na okolno područje.

Zamke namijenjene hvatanju muha.

Ove biljke, prikladno nazvane, hranu dobivaju od muha i raznih drugih insekata. Kada se nalaze u vanjskom vrtu, samodostatne su u potrošnji. Međutim, kada se drže u zatvorenom prostoru, postaje im neophodno osigurati hranu.

Koje su učinkovite metode za uklanjanje muha?

Ako ne možete eliminirati muhe koje su se infiltrirale u vaš prostor, postoji niz prirodnih lijekova koji vam mogu pomoći u rješavanju problema.

Kombinacija octa i sredstva za pranje posuđa.

Napravite učinkovitu zamku za muhe kombiniranjem octa i deterdženta za pranje posuđa. Uzmite visoku čašu i pomiješajte otprilike tri centimetra jabučnog octa s nekoliko kapi tekućine za pranje posuđa. Pokrijte čašu prozirnom folijom i čvrsto je pričvrstite gumicom. Napravite male rupe u filmu. Primamni miris jabučnog octa privući će muhe, ali kada dođu u dodir s deterdžentom, zaglavit će se i neće moći pobjeći.

Naprava poznata kao zamka za boce koristi se za hvatanje malih životinja u stupice.

Da biste napravili kućnu zamku za muhe, započnite tako što ćete nabaviti plastičnu bocu, veličine jedne ili dvije litre. Odrežite gornji dio boce. Zatim napunite bocu mješavinom vode i šećera. Nakon toga ponovno pričvrstite gornji dio boce, ali ga okrenite tako da dio gdje se obično nalazi čep bude uronjen u otopinu vode i šećera. Postavljanjem boce na ovaj način, muha će biti namamljena šećerom i ući će, ali neće moći pobjeći.

I ljepljive trake i sprejevi najčešće se koriste za vezanje i pričvršćivanje raznih predmeta.

U borbi protiv insekata mogu se koristiti ljepljive trake za hvatanje i zadržavanje muha. Osim toga, postoji širok raspon dostupnih sprejeva za uništavanje insekata. Važno je biti oprezan kada koristite ove sprejeve, pazeći da ne prezasićeno područje. Štoviše, ključno je izbjegavati kontakt s kemikalijama na koži ili očima.

Zaključak

Prisutnost muha može biti i dosadna i potencijalno opasna. Poduzimanjem mjera za uklanjanje izvora privlačnosti za muhe i korištenjem prirodnih metoda hvatanja možete spriječiti njihovo infiltriranje u vaš dom. Korištenje određenih biljaka i sredstava za odbijanje insekata također se može pokazati korisnim. Iako pronalaženje učinkovitih rješenja za iskorjenjivanje muha može predstavljati izazov, ustrajnost je ključna za postizanje uspjeha.