Godinu dana sam ih čekao, da im presudim i ne kajem se! NEVJEROVATNA ISPOVEST POZNATOG ZATVORENIKA IZ BOSNE

Njegov nadimak je Hadzija a svima je inače poznat i po imenu Fikret Hadzić i on je na izdržavanju sada kazne zatvora od 24 godine i to radi trostrukog ubistva. Iako je u zatvoru on izričito govori da se ne kaje jer je okončao zivot osobama koje su ga prije toga napale i izbole.

On je bio i poznati logoraš iz Bosne i Hercegovine a znaju kao svi kao Hadzija, iz Lukavca. On je trenutno u KPZ Tuzla radi trostrukog ubistva. ono sto se treba napomenuti jeste da on nikada do sada nije osuđen pa ni za neke male prekršaje. Prvo je bio u KPZ Zenica gdje je odsluzio 18 godina zatvora.

Sve počinje 1997 godine kada se on našao u sukobu sa nekim pojedincima gdje su trojica braca. U tom periodu imao je ugostiteljski objekat u Lukavcu i tako je uvijek privlačio paznju trojke. Njhovo prisustvo je uvijek rezultiralo problemima.

Kako je i Hadzija rekao oni koji rade kao drvosječe nemaju neko obrazovanje. Lako se mogu prepoznati po odjeci koja je ležerna, sa rudarskim cizmama i hrapavim rukama. Cim su u restoranu odmah tjeraju goste da izadju.

Kada je shvatio da je loše da više ne moze efektivno da vodi posao zatvorio je restoran. 1997 godine ga prodaje i krenuo je nekim drugim putem. On kaze da nikada prije ovoga nije imao sukobe. Sve se promijenilo 2001. godine kada je i sam bio zrtva nasilja. Kako kaze napadnut je i izboden dok je hodao ulicom i to su mu uradili oni kojima je prodao restoran.

Njega su brutalno napali, on je izdržao taj napad jer su se oglasile sirene, naišla je policija a počinuocu su pobjegli odmah sa lica mjesta. On se nadao da će sistem da ih pozove na odgovornost za pokušaj ubvistva. Ali niko nije odgovorao za napad,

Kada je shvatio da nece biti posljedica donio je da on bude taj koji ce rijesiti slucaj. Slao je slucaj i Vrhovnom sudu ali nista. Čekao sam strpljivo godinu i osvetio sam se svojim napadačima.

Kada je vidio da su se sve osobe okupile oko prodavnice, on je krenuo tako sto je u kaput sakrio pušku. Da ne bi pobjegli prvo ih je ranio. IAko je 4-ti pojedinac uspio da pobjegne, trojica nisu. Da nije bilo intervencije i njega bi stigao. U