Imate li ovakve IZRASLINE: Evo kako da ih se riješite PREKO NOĆI

Cista poznata kao ganglion ili higroma, koja se obično naziva mrtva kost, razvija se iz tkiva koje oblaže zglobove i tetive.

Iako je ručni zglob najčešća lokacija, ovo stanje se može razviti i u raznim drugim dijelovima tijela, kao što su koljena, gležnjevi ili stopala.

Obično bezopasna, ova formacija rijetko predstavlja probleme, iako postoje slučajevi u kojima može izazvati dodatne simptome ili poslužiti kao rani pokazatelj artritisa.

Za one koji traže nekirurški pristup, razmislite o isprobavanju ove prirodne metode kao načina da je eliminišete.

Započnite vađenjem “povrijeđene” biljke, obično poznate kao gusta koka. Pažljivo skinite zaštitni sloj sa liske i stavite ga na biljku. Sigurno omotajte kombinaciju najlonskom folijom, pričvrstite je na mjesto, možda krpom kako biste spriječili bilo kakvo slučajno pomicanje. Dozvolite ovom aranžmanu da ostane neometano tokom cijele noći. Sljedećeg dana uklonite oblogu.

U slučaju da je ozljeda vodena cista, pojedinac će doživjeti “puknuće”. Nakon vađenja može doći do kratkog osjećaja svraba koji će se brzo povući.

Ipak, čini se da ova metoda efikasno uklanja masno tkivo na uporediv način. Stoga, ako mislite na to specifično pitanje, vrijedi isprobati ovaj pristup.

Da biste uklonili masno tkivo, koristite obloge od listova bokvice. Svake noći, u periodu od 7 dana, nanesite jedan list na željeno područje, pričvrstite ga malom količinom pamuka i ljepljivom trakom. Ova metoda će ubrzati nestanak masnog tkiva.