ZA 1 DAN NESTAO MI JE BOL U KOLJENIMA I ZGLOBOVIMA: Otkriven lijek koji možete sami napraviti!

Sastav ovog recepta uključuje kombinaciju bromelaina, vitamina C, silicijuma i magnezijuma, koji ne samo da ublažavaju bol u kolenima i zglobovima, već doprinose i jačanju tetiva i ligamenata.
Bez obzira na to da li je to posljedica starenja ligamenata i zglobova ili lošeg držanja ili dužeg nošenja neodgovarajuće obuće, pojava ovog stanja prevladava kod starijih osoba. Međutim, postoji obećavajuće prirodno rješenje koje može efikasno ublažiti nelagodu i potaknuti zacjeljivanje.

Kombinacija bromelaina, vitamina C, silicijuma i magnezija u ovom receptu ne samo da pruža olakšanje kod bolnih koljena i zglobova, već nudi i dodatnu korist jačanja tetiva i ligamenata.

Sastojci:
Jednu šolju vode,
Porcija ovsenih pahuljica u šoljici
Jedna šolja punjena čistim sokom od pomorandže, bez ikakvih aditiva ili razrjeđivanja.

Postoje dvije šolje ananasa narezane na kockice.
Mala količina cimeta, otprilike jednaka kašičici.
Šolja mljevenih badema je divan dodatak svakom receptu.
Mala količina meda.

Priprema:
Počnite tako što ćete kratko kuhati zobene pahuljice u loncu vode. Ostavite da se ohladi prije nego što ga ubacite u blender. Kombinirajte ananas, badem, cimet, sok od pomorandže i malu količinu meda prema vašim željama. Temeljito izmiješajte sastojke, postepeno dodavajući vodu dok ne postignete željenu konzistenciju.
Doživite nestanak boli i jačanje zglobova, tetiva i ligamenata uključivanjem svakodnevne konzumacije ove mješavine u svoju rutinu. Sljedećeg dana primijetit ćete značajno ublažavanje nelagode.