JEDAN RAZLOG postoji zašto nije pronađeno tijelo malene DANKE! Dosao je kraj sutnji? (FOTO)

Srđan Jankovic koji ima 50 godina i koji je navodno vozio tada sluzbeno vozilo JKP “Vodovod” kada je 26. marta u Banjskom polju udario djevojcicu Danku Ilic te je do sada sutio u svoju odbranu i nije htio o tome javno. Ali prije dva dana dok je trajalo rociste on je odlucio da potrazi novog odvjednika.

Kada se desila ova promjena ocekuje se da Jankovic vise nece da suti i da je odlucio da iznese svoju verziju vlastima. Odvjednik Radomir Munizaba je za medije rekao da ce ova promijena odvjednika da utice na postupak cijeli. Prema njemu osumnjiceni u svakoj fazi mogu da biraju ko ce i kako da ih brani. Ako se u pocetku pocnu braniti sutnjom kasnije mogu da iznesu svoju odbranu i tako obrnuto.

On je govorio kako je bilo bitno da se pronadje tijelo malene Danke sto prije da bi se znalo koje i kakve ozljede je dobila i sta je dovelo do smrti. Ali istakao je da i osumnjiceni i banitelj mogu da daju neke sugestije da bi dopunili iskaze.

Ocito je situacija takva bila da je odlucio da promijeni advokata jer je bio nezadovoljan njegovim savjetima i nacina na koji ih je branio. on je zatrazio da mu se dodjeli novi branitelj po sluzbenoj duznosti.