Jednostavna Metoda za Olakšanje Bolova od Išijasa: Topla Solna Kupka

Išijas, koji je uzrokovan upalom išijatičnog živca, jednog od najdužih živaca u tijelu, može dovesti do jake boli koja se širi od donjeg dijela leđa do nogu. Ova bol može ozbiljno utjecati na svakodnevni život i smanjiti kvalitetu života. Ruski medicinski stručnjaci predlažu jednostavnu, ali učinkovitu metodu za ublažavanje ovih bolova.

Ovaj tretman se obavlja navečer prije spavanja i uključuje upotrebu tople solne kupke za stopala.

Priprema kupke je jednostavna. Potrebno je pripremiti veliku posudu i napuniti je oko 10 litara tople vode. Važno je da voda bude dovoljno topla da opusti mišiće, ali ne previše vruća da izazove opekline. Zatim se u vodu dodaju nekoliko prstohvata soli i oko 500 mililitara jabučnog octa, te se tekućina dobro promiješa kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili.

Nakon pripreme kupke, stopala se urone u vodu i ostave da odmaraju dok se temperatura vode postepeno ne smanji. Nakon kupke, važno je odmoriti noge i ispružiti ih kako bi se oslobodila napetost. Potom se stopala isperu čistom vodom i nježno osuše ručnikom.

Da bi se održala toplina tijekom noći, preporučuje se prekriti noge dekom ili ručnikom. Također, sljedećeg jutra treba izbjegavati hodanje bosih nogu, a umjesto toga nositi papuče ili vunene čarape.

Prema ruskoj medicinskoj preporuci, primjena ovog tretmana može značajno smanjiti bolove uzrokovane išijasom već nakon prvog korištenja. Za dugotrajno olakšanje preporučuje se ponavljanje postupka svakih šest mjeseci ili po potrebi. Ova jednostavna metoda može biti od velike pomoći osobama koje se bore s bolovima išijasa, omogućavajući im poboljšanje kvalitete života i smanjenje nelagode.