JELI 2 KAŠIKE OVOG MEDA UJUTRU: Kada su otišli na pregled, iznenadili se i oni i ljekari

Skupina istraživača i medicinskih stručnjaka sa Sveučilišta u Torontu nedavno je provela opsežnu studiju koja je rasvijetlila neočekivane prednosti povezane s konzumacijom meda. Nalazi ove studije objavljeni su u cijenjenom časopisu “Nutrition Reviews” i uključivali su minucioznu analizu 18 pomno kontroliranih ispitivanja, koja su obuhvatila više od 1100 pojedinaca. Primarni cilj ovih ispitivanja bio je utvrditi utjecaj meda na različite kardiovaskularne metaboličke čimbenike rizika.

“Nutrition Reviews” izvještava da su otkrića bila neočekivana jer su liječnici otkrili povoljan učinak konzumiranja otprilike dvije žličice meda dnevno na razinu šećera i kolesterola u krvi. Sirovi med, za razliku od prerađenog meda, nudi mnoštvo prednosti zbog svoje nepatvorene prirode. Obiluje antioksidansima korisnim za srce, sirovi med se pokazao kao vrijedan dodatak prehrani.

Prema riječima dijetetičarke Ketrin Hervasio, hranjive tvari i antioksidansi u sirovom medu su sačuvani, za razliku od prerađenog meda. Da biste dobili esencijalne hranjive tvari za zdrav način života, dovoljna je konzumacija jedne do dvije žlice sirovog meda dnevno. Ovo će vas otkriće sigurno iznenaditi i može uvelike utjecati na vaše cjelokupno blagostanje.