Jovana Joksimović progovorila o oboljenju s kojim se bori: Otkrila da svi sa njom dozivljavaju ovaj problem- Svi koji uđu odmah kažu…

Jovana je tokom emisije govorila o kontraverznom konceptu koji se zove “Geni za gojaznost” i odlucila je da prenese svoje licno iskustvo povodom svega toga i skrenula je paznju da i poznate osobe kao sto je Opra Vinfri imala slicne probleme u pogledu izgleda ali i probleme sa tezinom.

Ona je razgovorala sa svojim gostima pa je govorila i o nekim Oprinim izajavama. Sada je dr Jagoda Jorga u svojoj licnoj izjava pocela da govori o istinitosti tog djela. Ona je rekla da je stvarna stvarnost da gojazno stanje moze da dovede do neke vrste etiketiranja i jako je slicno sa ljudima koji imaju probleme sa vitiligom.

Onda je Jovana rekla da je ona neko ko boluje od vitiliga i prenijela je svoje iskustvo sa ljudima i komentarima na njenu kozu pa je rekla: “KO  god me vidi uvijek vidi bijele tačke i od svega toga se pravi neka vrsta poređanja. Vaše zapažanje je bilo slicno tome i kojima pricam sada.

Za sve one koji ne znaju sta je Vitiligo- To je primarna maifestacija koja ima prisustvo bijelih mrlja na kozi a nema nikakve druge fizicke simptome. Vjeruje se da je ovo bolest koja pogađa mali postotak svjetske populacije od 0,5 do 2 posto samo.