KAD SA BUBREZIMA NIJE SVE U REDU, TIJELO ŠALJE OVE SIGNALE: 6 simptoma koje ne smijete ignorisati!

Održavanje optimalnog zdravlja ovisi o sposobnosti bubrega da eliminiraju štetne tvari. Stoga je ključno osigurati njihovo ispravno funkcioniranje. Kako bi se povećala vjerojatnost uspješnog liječenja, od ključne je važnosti biti pozoran na signale tijela i odmah prepoznati sve naznake potencijalnih problema.
Zglobovi, stopala i lice mogu doživjeti upalu i oticanje.
Kada se tekućina nakuplja u tijelu, to služi kao jasan pokazatelj problema s bubrezima, jer su bubrezi odgovorni za pročišćavanje tekućina u tijelu. Prisutnost oteklina u određenim dijelovima tijela, kao što su zglobovi, stopala, ruke i lice, može ukazivati ​​na prisutnost problema s bubrezima.
Promjene u količini mokraće
Bubrezi su odgovorni za proizvodnju urina, što je ključna funkcija. Svaka promjena u boji ili mirisu urina može ukazivati ​​na temeljni problem. Evo nekih mogućih promjena koje bi mogle značiti problem:
Doživjeti prisutnost krvi u nečijem urinu može biti bolan i uznemirujući osjećaj.

Učestalo mokrenje postaje rijetko, praćeno potrebom buđenja više puta tijekom noći radi obavljanja nužde. Osim toga, mogu se javiti i osjećaji mučnine i povraćanje.
Ako bubrezi nisu u stanju eliminirati štetne tvari iz tijela, može se javiti osjećaj mučnine. Posljedično, tijelo će osmisliti metode za izbacivanje toksina.
Umor je uobičajen osjećaj koji vas često muči.
Postoje trenuci kada pojedinci osjećaju umor ili negativno raspoloženje, čak i kada su dovoljno spavali. Međutim, moguće je da se umor pripisuje nedostatku eritropoetina, hormona koji proizvode bubrezi. Posljedično, ako postoji nedostatak ovog hormona, osoba može često i intenzivno osjećati umor, što potencijalno može ukazivati ​​na problem s bubrezima.
Anemija je stanje koje karakterizira nedostatak crvenih krvnih stanica ili hemoglobina, što rezultira smanjenom sposobnošću prijenosa kisika kroz tijelo.

Nedostatak eritropoetina, ključnog hormona za proizvodnju crvenih krvnih stanica, povezan je s anemijom. Ako sumnjate da imate anemiju, važno je procijeniti stanje vaših bubrega.
6. Neugodan okus ostaje u ustima.
Kada bubrezi ne mogu učinkovito eliminirati toksine, te se štetne tvari mogu nakupiti u tijelu, što rezultira neugodnim metalnim okusom u ustima i smrdljivim zadahom.