OBAVEZNO KUPITE OVU BILJKU, MAGNET JE ZA SREĆU: Ali obratite pažnju, na ovo mjesto je nikako ne smijete staviti

Sa svojom jedinstvenom i egzotičnom privlačnošću, ova biljka cvate svake godine, obično u proljeće. Njegovi cjevasti cvjetovi doprinose njegovom šarmu, stvarajući zadivljujući prikaz. Cvjetanje ove biljke služi kao simbol koji ukazuje na to da će vaše kućanstvo uskoro dočekati pozitivne vijesti.
Pravilna njega neophodna je za cvjetanje klivije. Uspijeva kada se postavi na sjevernu stranu nastambe, daleko od intenzivne sunčeve svjetlosti. Idealno je održavati ugodnu sobnu temperaturu, a zimi ne smije biti izložena temperaturama ispod 10 stupnjeva.
Biljke zahtijevaju zalijevanje po potrebi i nije ih potrebno održavati. Tijekom zime zalijevajte ih otprilike svakih 20 dana, dok ljeti i proljeće češće zalijevajte. Tekuće gnojivo treba primjenjivati ​​od ožujka do rujna, kao iu veljači kada počinju nicati cvjetni pupoljci. Svakog proljeća, kada biljke klivije prestanu cvjetati, preporučuje se presaditi mlade klivije u veće posude.

U istočnjačkoj Feng Shui filozofiji, klivija zauzima značajno mjesto. Njegova je aura vrlo cijenjena i jedinstvena, emitira izvanrednu razinu energije. Ova povoljna biljka pridržava se posebnih smjernica u Feng Shui praksi.
Biljke Clivia nije preporučljivo držati u spavaćoj sobi zbog vibrantne energije koju emitiraju njihovi cvjetovi, a koja potencijalno može poremetiti obrasce spavanja i dovesti do nesanice.
Ova biljka je savršena za poboljšanje estetske privlačnosti dnevnih soba i ureda. Postavljanjem u te prostore možete stvoriti pozitivnu i skladnu atmosferu, a ujedno ublažiti sve štetne učinke. Osim toga, stavljanjem nekoliko novčića u posudu s biljkom možete pozvati blagostanje u svoj dom i povećati ukupnu obiteljsku sreću.