KAD TI POKOJNIK DOĐE U SAN: 5 razloga zašto se mrtvi pojavljuju u snovima svojih bližnjih…

Uticaj takvih snova na one koji su izgubili voljene osobe ne može se potcijeniti. Brojni pojedinci su priznali da su snovi u kojima se ponovno spajaju s pokojnikom odigrali ključnu ulogu u olakšavanju njihovog putovanja kroz proces tugovanja i omogućili im da ponovo prihvate život.

Pokojnici možda više nisu fizički prisutni, ali njihovo prisustvo ostaje vječno u našim srcima. Bezbrojni pojedinci su podijelili svoja iskustva susreta sa svojim voljenima u carstvu snova, gdje su ti susreti često prikazani sa zadivljujućom jasnoćom i realističnim detaljima. O ovim izuzetnim snovima, koji se obično nazivaju “snovi o sastanku”, opširno se raspravljalo na platformi shareably.co.

Dr. Patrick McNamara pripovijeda kako su njegovi roditelji preminuli prije više od deset godina, a njihova smrt se dogodila u razmaku od samo godinu dana. Nakon svakog gubitka, doživio je izuzetno živopisne snove u kojima su bili jedan ili oba njegova roditelja u roku od otprilike šest mjeseci. Ovi snovi su bili daleko od običnih, izazivajući poseban i jedinstven osjećaj.

Često ovi snovi imaju zajedničke teme koje se često ponavljaju.

U smrti, pokojnici zadržavaju izgled svog prijašnjeg života, ali, začudo, posjeduju novootkrivenu mladost i vitalnost.

Poruka koju nosi je ohrabrujuća za one koji sanjaju, uvjeravajući ih da sam „dobro i ostajem uz vas.

Komunikacija onih koji su preminuli obično se manifestuje na više telepatski ili psihički način, a ne kroz izgovorene riječi.

Klasični snovi često imaju tendenciju da budu bizarniji, dok je san u pitanju iznenađujuće normalan i realističan.

Nakon buđenja, sanjar se živo prisjeća intenzivnih snova koji imaju osjećaj kao da su pokojnici zaista posjetili.

Utjecaj sna može biti nevjerovatno moćan, sposoban da transformiše ne samo pojedince, već i čitave zajednice.

San je često praćen naknadnim razumijevanjem moralnih vrijednosti, što dovodi ili do perioda kajanja ili proširenja nečije duhovne perspektive.

Prema McNamari, za autohtone kulture koje su snovima pripisivale jednak ili veći značaj od budnog života, doživljavanje snova koji su se ostvarili pružilo je nepobitne dokaze o postojanju duhovnog carstva i zagrobnog života.

U našem savremenom društvu, naglašava da ovi snovi i dalje imaju veliki uticaj na one koji su izgubili najmilije. Brojni pojedinci su izjavili da su snovi u kojima se ponovno spajaju sa preminulima odigrali ključnu ulogu u njihovoj sposobnosti da se snađu u periodu žalosti i napreduju u svojim životima.

Snovi često prikazuju prisustvo pokojnika iz različitih razloga.

Njihova želja je da traže oprost ili pronađu rješenje za dugotrajni problem s kojim su se susreli tokom svog života.

Ovi čuvari pružaju smjernice, zaštitu i upozorenja onima koji su ostavljeni, osiguravajući njihovu dobrobit i sigurnost.

Njihova želja je da pruže utjehu onima koji žale za njima, uvjeravajući ih da su u miru i da sada žive u svijetu izvan njega.

Njihova poruka je namijenjena svima koji o njima sanjaju.

Njihova želja je da pokažu svojim voljenim pojedincima da postojanje opstaje čak i nakon smrti.