KADA VAS NEKO VREĐA ILI PONIŽAVA, SAMO MU RECITE OVO: Moćan trik Sigmunda Frojda koji razoružava pohlepne ljude

Odlomak naglašava važnost mijenjanja vlastite perspektive i jačanja samopouzdanja u suočavanju s uvredama i negativnim primjedbama drugih. Ističe Freudovu tvrdnju da otporan pojedinac nikada ne dopušta da težina riječi drugih ljudi utječe na njega.

Susreti s pojedincima čije se osobnosti i perspektive razlikuju od naših uobičajena su pojava u životu, što često rezultira neslaganjem. Iako je vrijedno prihvatiti konstruktivne povratne informacije od naših voljenih, ključno je prepoznati da uvrede u komunikaciji funkcioniraju kao otrovni projektili namijenjeni nanošenju boli. Neophodno je imati na umu da te pogrdne primjedbe otkrivaju više o osobi koja ih izgovara nego o nama samima.

Autor predlaže dvostupanjski pristup borbi protiv uvreda i negativnog ponašanja.

Kada imate posla s bliskim i sukobljenim osobama, mudro je suzdržati se od upuštanja u rasprave i umjesto toga odgovoriti s jednostavnim “da” na sve negativne pretpostavke, učinkovito ih razoružavajući i štiteći sebe od potencijalne štete.

Kultiviranje samopoštovanja uključuje prepoznavanje da nečiji unutarnji mir ne bi trebao ovisiti o vanjskim procjenama. Snažan osjećaj vlastite vrijednosti zahtijeva temeljitu procjenu samog sebe, jer sudovi drugih često nemaju dubinu i točnost. Preporučljivo je stvoriti distancu od otrovnih osoba kako bi se očuvala vlastita dobrobit.

Naposljetku, tekst služi kao podsjetnik da ne treba rasipati svoje ograničeno vrijeme na otrovne pojedince, naglašavajući važnost očuvanja vlastitog mentalnog zdravlja i cjelokupne dobrobiti.

BONUS ČLANAK:

 

Tijekom ovogodišnjeg Eurosonga, Nimo, predstavnik Švicarske, osvojio je publiku svojom izvanrednom izvedbom pjesme “The Code”, učvrstivši svoju reputaciju glavnog kandidata i ostavivši publiku impresioniranom.

Odjeven u živahnu ružičastu suknju, svojom vokalnom izvedbom zadivio je cijelu publiku. Čista snaga njegovog pjevanja mogla bi se u jednom trenutku lako zamijeniti s pjevanjem operne dive, da bi nakon toga uslijedilo muževno repanje koje bi posramilo čak i najpriznatije repere. Služi kao snažan podsjetnik onima koji ismijavaju pojedince koji se identificiraju kao nebinarni.

Izuzetan pojedinac, koji preferira zamjenice “oni/oni” za odraz svog nebinarnog identiteta, neustrašivo je stupio na pozornicu okićen prepoznatljivom zastavom koja simbolizira nebinarne pojedince. Značenje ove zastave možda nije svima bilo odmah jasno, ali Nimo je hrabro govorio o zastavi i svom osobnom identitetu.

Crpeći iz vlastitog iskustva i prepreka na koje je nailazio, Nimo je pronašao inspiraciju za svoju eurovizijsku pjesmu. Svojom izvedbom želio je promicati samoprihvaćanje i rasvijetliti borbe koje ga prate. Nimo je primijetio da je njegovo pojavljivanje u emisiji podiglo svijest ljudi, posebno u Švicarskoj, što je dovelo do boljeg razumijevanja nebinarnih pojedinaca. Izrazio je zadovoljstvo što može predstavljati svoju zajednicu na tako velikoj platformi i naglasio da ove godine nije sam u tome.