KAKO DA BIJELE ZAVJESE PONOVO BUDU BLISTAVO ČISTE: Pomoću ovog trika izgledaće kao nove

Prema riječima Krstarice, prije čišćenja paučine sa zidova i stropa te brisanja prašine ključno je skinuti zavjese kako se ne bi još više zaprljale.

Započnite metodičnim odvajanjem svake kuke od zavjese, osiguravajući sustavan pristup. Zatim snažno protresite zavjesu kako biste uklonili svu nakupljenu prašinu, učinkovito eliminirajući značajan dio krhotina. Nakon toga posložite zavjesu u urednu hrpu i spremite je na odgovarajući način kako biste spriječili smetnje tijekom procesa čišćenja sobe. Obavezno izbjegavajte ostaviti zavjesu nemarno zgužvanu u kutu jer će to otežati glačanje i dovesti do nepotrebnih komplikacija.

Nije preporučljivo odmah stavljati zavjese u perilicu rublja. Potrebno je imati strpljenja i pričekati da se priprema prostorije približi kraju.

U slučaju da zavjese nisu bile podvrgnute temeljitom pranju dulje vrijeme ili su postale zasićene duhanskim dimom, što je rezultiralo sivim ili žućkastim izgledom, preporučljivo je započeti s uranjanjem u hladnu vodu natopljenu velikom količinom soli .

Pobrinite se da zavjese ostanu potopljene najmanje trideset minuta, zatim ih isperite i nastavite s odgovarajućom metodom pranja na temelju tkanine od koje su izrađene.

Pamučne zavjese možete prati ručno ili u stroju, po mogućnosti na 30 stupnjeva. Međutim, ako su zavjese od bijelog pamuka, možete odabrati i program na 40 stupnjeva.

Zavjese od marquisa, poliestera ili kombinacije obojega možete prati ručno ili u perilici rublja na 30 stupnjeva, s ciljem minimalnih okretaja.