Konačno se Fatima na sve ovo oglasila: “Pustite me svi na miru, ovo sam sama odabrala, oni su mi najpreči i VOLIM IH.”

Nakon sto se desila situacija posjete Centra za socijalni rad Elmedin Karić koji je inače mještatnin GORNJE VIŠNJICE odlucio je javno da se oglasi i na drustvenim mrezama te da podijeli video u kojem je htio objasniti svima kako funkcionise njihov bračni araznžman. Kako je rekao spreman je da da svim nadležnim odgovofe ali da niko ko je dolazio nije imao ni ti jednu primjedbu. NAime “Djeca su dobro informisana imaju pristup internetu.- te je uz sve to dodao i ovo.

On je reako da su uvazili i  zakon, iako je u bosni poligamija zabranjena on je rekao da je Fatima vjenčana građanskim brakom dok je sa Janom u šerijatskom bratu.

Nakon objave medisjke priče o muskarcu koji je u vabračnoj zajednici sa dvije zene koje se naravno suprostavlja zakonu o braku, porodici i zajednici Almir Terzic urednik, politicki analitičar i autor ravnopravnosti spolova obratio se Centru za socijalni rad za dalje odgovore.

Sada se i Fatimin otac otvorio i poceo da govori o svojoj kceri i rekao je da ima veliku  zelju da njegova kcerka napusti tu zajednicu, te da je  bio na njihovom pragu.

Nakon svega toga oglasila se i sama Fatima i dala odgovore na mnoga pitanja.

“Buduci da se nisam stigla ranije javiti dopustite mi da se obratim na ovaj nacin. Nemam namjeru da duzim ali jasno mi je ponasanje. Svjesna sam da je ovo moj izbor za moj nacin zivota i treba da postujete moju zelju za samocu. Osim toga ljubav prema Elmedinu je jaka, prema Jani i djeci.

Ono su svi za mene veliki izazov i nemam namjeru da odem odavde.  Svi znaju kakav je moj zivot bio pogotov bliski susjedi. Oni mogu da objasne kako sam ja isla u skolu.