KRASTAVCI ĆE U TRENU RASTI! Samo prelijte sadnice krastavaca ovim

Unutar ovog posta, otkrit ću izvanrednu prehrambenu tajnu koja može značajno ubrzati rast mladih krastavaca.

Nakon što se primijeni ova nevjerojatna hrana za krastavce, zamjetan porast zelene mase, živahan rast i ubrzani razvoj nedvojbeno će vam donijeti neizmjerno zadovoljstvo kroz obilnu berbu.

Krastavci prestaju rasti i mogu čak propasti kada temperatura padne ispod 10 stupnjeva.

Da biste napravili ovu izvanrednu hranu za krastavce, trebat će vam staklenka veličine litre napunjena toplom vodom.

U nastavku pogledajte video:

BONUS ČLANAK:

Iskusni vrtlari dobro znaju da je duboka sadnja rajčice najučinkovitija metoda za izgradnju otpornosti na bolesti i nepovoljne vremenske uvjete.

Za uzgoj rajčica otpornih na bolesti postoje dvije ispravne metode koje se mogu primijeniti.

Sadnja sa strane

Iako se može činiti čudnim, iza ovoga stoji valjano objašnjenje.

Kako bi rajčice uspijevale, potrebna im je duboka sadnja jer je njihovo korijenje ključ za njihov ukupni rast i razvoj.

Bez obzira gdje je stabljika rajčice posađena, ona će pustiti korijenje. U trenutku kada stabljike rajčice dođu u dodir s tlom, pojavit će se mali bijeli korijeni. Rajčica, kao i sve biljke, preko korijenskog sustava dobiva potrebne hranjive tvari za rast i sazrijevanje.

Kad se sadnica rajčice posadi dublje u tlo, njezino korijenje ima priliku narasti veće i jače. S povećanim brojem korijena biljka rajčice može apsorbirati veću količinu hranjiva i vode. Ovo obilje korijenja također daje biljci stabilnost, omogućujući joj da izdrži pritisak jakih vjetrova.

Ranom sadnjom rajčice i dubokim zakopavanjem u tlo možete osigurati njihovu zaštitu od hladnog vremena i proljetnih mrazeva, omogućujući im da ostanu neoštećene.

Koja je idealna dubina za sadnju presadnica rajčice?

Prema vrtlarima, kada se do dvije trećine biljke rajčice zakopa u tlo, biljci se daje dovoljno vremena da uspostavi snažan korijenski sustav.

Kako biste osigurali uspješnu sadnju, započnite mjerenjem biljke i provjerite je li rupa koju iskopate odgovarajuće veličine – možda će morati biti dublja nego što se u početku očekivalo. Optimalno vrijeme za sadnju je kada presadnice rajčice dostignu visinu od otprilike 15 do 30 centimetara.

Po želji, donji listovi i stabljike mogu se ostaviti netaknuti i zakopati uz ostatak biljke, jer njihovo uklanjanje nije presudno. Ipak, ako to olakšava proces sadnje, mogu se skinuti.

Proces pripreme zemljišta za korištenje poznat je kao priprema zemljišta.

Kako bi se osigurala uspješna duboka sadnja, ključno je izbjegavati tlo koje je stvrdnuto ili zbijeno. Rast i prodiranje novog korijenja bit će ometeno zbijenim tlom, čineći cijeli proces sadnje neučinkovitim.

Započnite rahljenjem tla kopanjem, a zatim ubacite kompost.

sađenje

Kada je riječ o dubokoj sadnji rajčice, postoje dva pristupa koja treba razmotriti: metoda rupe i metoda bočne sadnje temeljena na rovu.

Tehnika poznata kao “metoda dubokih rupa” koristi se za iskopavanje i stvaranje dubokih rupa.

Dok se metoda dubokih rupa naširoko koristi, može predstavljati izazov kada se radi o gusto zbijenom tlu. Ključno je osigurati da rupa bude dovoljno duboka da u nju stane veći dio stabljike, zaustavljajući se odmah ispod najgornjeg lišća.

Tehnika bočne sadnje, poznata i kao metoda jarka, uključuje specifičan pristup sadnji.

Ako vam je tlo zbijeno ili ne možete iskopati dovoljno duboku rupu za cijele dvije trećine biljke rajčice, metoda rova ​​je idealno rješenje.

Kako biste stvorili idealno okruženje za svoju biljku rajčice, preporuča se iskopati jarak dubok oko 15 centimetara. Duljina rova ​​trebala bi biti dvije trećine visine biljke. Nakon što je jarak pripremljen, pažljivo položite biljku rajčice na stranu, pazeći da se vide gornji listovi. Nježno ispunite okolno tlo oko stabljike kako biste osigurali stabilnost i potporu.

S vremenom, biljka će prirodno prilagoditi svoj obrazac rasta kako bi se uskladila sa sunčevim zrakama. Kako bi se osiguralo da rajčice rastu u uspravnom položaju, neophodna je upotreba potpornih struktura poput greda ili stabljika.

Kod metode sadnje u rov postoje dvije mogućnosti za pružanje potpore biljci: ili pričekajte da biljka izraste uspravno prije dodavanja rešetke ili postavite kolac pored vodoravne stabljike, dopuštajući joj da se ispravi prije nego što je vežete za kolac .

zalijevanje

Kako biste uzgojili uspješne rajčice, nužno im je osigurati odgovarajuću hidrataciju. Optimalne prakse zalijevanja potiču razvoj i širenje korijena, što je posebno korisno kada se rajčica sadi dublje. Ključno je dosljedno zalijevati biljke tijekom vegetacije kako bi se održao snažan i snažan korijenski sustav.