Malenog dječaka iz BiH zovu strašilo, pljuju i svaki dan maltretiraju- NJEGOVA PRIČA TREBA DA SE ČUJE U REGIONU

Ovo je djecak iz Bihaca koji ima probleme sa zivcima koji su na kapcima a pored toga ima i ostecenje vida radi cega je potrebna veoma skupa operacija koja inace kosta nekoliko hiljada km. Ono sto je dobro u svemu ovome jeste da Nail ne osjeca nikakve bolove ali ovo je problem koji je prisutan u njegovom zivotu od trenutka od kada se rodio. Tokom intervjua Hayat je otkrio da mu se njegove kolege u skoli rugaju, da su jako okrutni da ga zovu strasilom. Oba roditelja su nezaposlena i zarade za porodicu tako sto idu na dnevnicu da rade. Kako su rekli cijena operacije iznosi nekoliko hiljada maraka ali njegova porodica to nema.

Prema rijecima majke Anele, on je imao operativni zahvat u bolnici Sveti Vid u Beogradu. Tokom operacije hirurzi su uspjeli da saniraju vidni zivac i da prosire njegove zjenice i to je dovelo do povecanja u njegovom vizalnim sposbnostima koje skoro nikako nije imao.

Kako su mediji rekli majka djecaka je rekla da se Nailov vid od te operacije znatno poboljsao. Predhodno je imao zaista ograniceno vidno polje i jasno se to moglo vidjeti. No sada treba da se dignu kapci i da se napravi taj koumeticki zahvat. Sredstva koja su skupljena od humanitarnih akcija uspjela je da prekrije troskove prve operacije a ona je iznosila oko 6000 maraka.