MEDICINSKA DIJETA ZA IZBACIVANJE SVIH OTROVA IZ TIJELA: Traje 2 sedmice, a možete izgubiti i do 15 kg za taj period

Sedamdesetih godina prošlog vijeka, medicinska dijeta postala je popularna opcija za brzo i efikasno mršavljenje. Ovu dijetu osmislio je američki kardiolog Herman Tarnower, iako se često pogrešno povezuje s Vojnomedicinskom akademijom (VMA dijeta). Svoje podrijetlo može se pratiti do Tarnowerovih istraživanja i prakse s pacijentima.

Postoje dvije verzije medicinske dijete: 15-dnevna i 11-dnevna, obje podijeljene u cikluse. Obje varijante zahtijevaju strogo pridržavanje pravila kako bi se postigli željeni rezultati.

Petnaestodnevna verzija, poznata kao “Scarsdale” dijeta, temelji se na preciznom rasporedu obroka i uravnoteženoj konzumaciji makronutrijenata.

Sastav proizvoda obuhvata

  • 43% proteina,
  • 22% masti i
  • 35% ugljikohidrata.

Plan prehrane za prvi ciklus uključuje doručak s pola grejpa, tostom i nezaslađenom kavom ili čajem. Drugi dan obuhvata pljeskavicu od nemasnog mesa za ručak i voćnu salatu za večeru. Treći dan nudi salatu od lososa za ručak i janjetinu za večeru. Četvrti dan sadrži kuhana jaja za ručak i piletinu za večeru. Peti dan donosi tost od cjelovitih žitarica za ručak i puretinu za večeru.

Jedanaestodnevna dijeta zahtijeva predan pristup i strogo izbjegavanje alkohola i nezdravih obroka. Plan prehrane uključuje dane posvećene povrću, mesu, krumpiru, jogurtu, jajima, voću, juhi, ponovno mesu, riži, voću i završava s kombinacijom krumpira i jogurta.

Ako se pravilno pridržavaju, obje verzije medicinske dijete mogu rezultirati gubitkom tjelesne težine i poboljšanjem općeg zdravlja. Ipak, uvijek je važno konzultirati se sa stručnjakom prije započinjanja bilo kakvog rigoroznog režima prehrane.