OVAJ DIO PILETA NIKAD NEMOJTE DA JEDETE, ČIST JE OTROV: Sadrži najviše PARAZITA I BAKTERIJA, a svi ga obožavaju

Piletina je jedno od najčešće konzumiranih mesa u svijetu, poznato po svojoj dostupnosti, blagom okusu i pristupačnoj cijeni u usporedbi s drugim vrstama mesa poput govedine ili teletine. Ovo peradno meso obiluje esencijalnim hranjivim tvarima koje doprinose općem zdravlju. Međutim, nedavna istraživanja provedena u Kini sugeriraju da različiti dijelovi pilećeg mesa ne nude jednaku vrijednost u smislu prehrambene koristi.

Važno je obratiti pažnju na potencijalne zdravstvene rizike povezane s konzumacijom pileće kože. Iako se pileća koža često cijeni zbog svoje hrskavosti, treba imati na umu da sadrži visok udio masti i može biti povoljno okruženje za razvoj bakterija. Zbog toga se stručnjaci često savjetuju izbjegavati konzumaciju pileće kože radi očuvanja zdravlja.

Neke dijelove pilećeg mesa najbolje je izbjegavati zbog potencijalnih zdravstvenih problema. Čak i temeljita termička obrada ne može potpuno eliminirati parazite iz pluća kokoši, a u predjelu glave mogu se nakupiti štetne tvari koje kokoš unosi tijekom svog života.

Kada je riječ o nutritivnom sastavu,

  • 100 grama pilećeg mesa sadrži 120 kcal energije,
  • 22,50 grama bjelančevina, te nula ugljikohidrata, šećera i vlakana.
  • Masti čine 2,62 grama, od čega je 0,563 grama zasićenih masti.

Bijelo pileće meso ističe se kao izvrstan izvor proteina, ključnih za rast mišića. Zbog niskog udjela kalorija, bijelo meso posebno je cijenjeno kao zdrav izbor za one koji žele održavati dijetu.

Stoga, odabir zdravijih dijelova pilećeg mesa može imati pozitivan učinak na prehranu i opće zdravlje pojedinca, uzimajući u obzir navedene činjenice.