Merima je muslimanka koja je počela da slavi BOŽIĆ! Otac Osman nije htio da čuje za nju, a sada mu je Dušan najdraži i najbolji zet! ČUDA SE DEŠAVAJU

Iako su različite vjere i nacije, Merima i Dušan su u braku sada preko 30 godina. Tokom rata su se zakleli u vječnu ljubav te su odlucili da se vjenčaju u Beogradu. Tu su svoju ljubav vječno zakleli se.

Ona godine 1992 godine je donijela u Bosnu i Hercegovinu nevjerovatnu stvarnost u kojoj je sudbina ovisila iskljucivo o tome koje su vjerske pripadnosti ili nacionalnog porijekla. U ovo doba koje je bilo jako burno Merim Buzimkić koja je bila mještanka Bosanskog Grahova, je hrabro napustila ratište te se uputila u Beograd. Cilj mu ej bio tada da pronađe tetku koja je živjela u Batajnici a put mu je olakšan bio sa vojnim zrakoplovom.

U Beogradu sam 1992 godine upoznala supruga. Naša veza je trajal mjesec dana a onda je na jednoj zabavi me Dusan iznenadio kada me zaprosio. “Došla sam da pomognem njegovoj majci a on me pitao da se udam za njega”

U JEKU RATA U Bosni, te nesigurna sudbinom roditelja ona je odlucila da se pridruži Dušanu i da mu postane supruga.

Zivjeli smo godinu dan bez braka, posvetili se poslu i stedili za vjencanje. Nedugo nakon vjenačnja nasa porodica se proširila na dvoje djece.

Kada je svoju porodicu obavjestila da se udaje za Srbina rekacije nisu bile dobre.