Meso iz zamrzivača ostavite da odstoji ili potopite u vodu! SVI smo pogrešno radili a jedan jedini način JE ISPRAVAN! PROBAJTE!

Kada izvadite meso iz zamrzivaca i odlozite ga na pult to nije najbolji nacin da vi odmrznete meso.

Kada pravite rucak svjeze mese je uvijek najbolji izbor ali nemamo mi svi priliku da imamo svjeze i da spremite. Zatim uraditmo to da izvadimo iz zamrzivaca i to radimo na isti nacin kao svi.- Izvadimo ga stavimo na radno plocu ili kuhinjski sto i to ostavimo da se sve samo odmrzne. ALi da li ste znali da ima puno bolji pristup koji mozete probate i poceti primjenjivati.

Kod sirovog mesa jako je bitno da se to sve pazljivo upotrebljava kako bi sprijecili rast bakterija. Kada se izlozi sve sobnoj temperaturi onda postoje podloznije efektima.

Baterije se ne mogu razmnozavati kada je meso zamrznuto a temperatura je ispod cetiri stepena. Drugim rijecima meso ili drugu hranu ne treba ostavljati na sobnoj temperaturi duze od tri sata.

Kada ostavite meso da stoji cijeli dan temperatura moze da dodje preko 4 stepena i to moze da dovede do rasta bakterija. NA ovaj nacin se tlo spremi za rast novih bakterija ali se u istom trenutku omoguci i rast baketrijama koje su vec na komadu mesa. Osim toga nije tajna da dosta ljudi meso odmrzne u hladnoj ili neki u toploj vodi.

Ovo je proces koji nije dobra opcija pogotov ako se odlucite raditi ovo sa vodom. POVRŠINSKI SLOJ MESA SE BRZO ODMRZNE I ULAZI SE TAKO U PROCES KUHANJA I TO SVE POD MLAZOM TOPLE VODE.

 

Ako bas zelite ovu metodu onda koristite hladnu vodu ali uslov je ovaj. morate da pazite da voda ne dodje u kontakt sa mesom i da se voda mijenja na sakih pola sata dok se meso ne odmrzne u potpunosti.