Meteorolozi najavljuju prognozu do marta 2024: Očekujemo i ledeno doba

Srpski meteorolog Ivan Ristić predviđa da će se njegovo prisustvo u ovim regionima nastaviti do marta 2024. godine, kako on deli svoje predviđanje.

Prema riječima meteorologa Ristića, predviđena vremenska prognoza za novogodišnju noć ukazuje na mogućnost padavina.

Kako se približavamo početku nove godine u nedjelju, 31. decembra, nebo će se postepeno naoblačiti, što će dovesti do mjestimičnih padavina. U višim planinskim predelima mogu se očekivati ​​snežne padavine, dok će tokom dana jačati jugoistočni vetar, posebno oko Kosave. Što se tiče temperature, većina regiona će doživjeti vrhunac sličan proljetnom, s najvišim temperaturama u rasponu od 10 do 15 stepeni. Kako se bliži noć, jugoistočni vjetar će oslabiti i preći na zapadne. Temperature će ostati iznad nule u gotovo svim regijama, obično u rasponu od tri do šest stepeni. Prema Ristićevoj prognozi, kiša će postepeno jenjavati prvog dana nove godine, praćena blagim padom temperature.
Prema Ristićevim nalazima, Evropa bi trebalo da predvidi tri različita perioda nižih temperatura praćenih snežnim padavinama.

Ljubitelji snijega, imam neke uzbudljive informacije za prenijeti. Naš region će iskusiti obilje padavina tokom zimskih perioda od 8.1-15.1, 15.1-22.1 i 22.1-29.1, što će rezultirati divnim snježnim pokrivačem kako temperatura raste. Vrijedi, međutim, napomenuti da će količina snježnih padavina biti nešto manja od norme.