Moje omiljene pelargonije postavile su višestruko više cvjetova nego prethodnih godina! Dovoljno je bilo vješto koristiti namirnice koje nam kuhinja nudi

Za one koji uživaju u uzgoju pelargonija, imamo odličan prijedlog kako bi osigurali da im cvjetovi obilno bujaju. Potrebne komponente, koje su vjerojatno već u vašem posjedu, nedvojbeno će jamčiti ovaj ishod.

Ako želite kontinuirano obilje cvjetova geranija tijekom cijele sezone, neophodno je ne samo osigurati im optimalne uvjete za rast, već ih i adekvatno hraniti esencijalnim hranjivim tvarima.

Ne morate se uvijek oslanjati na skupa gnojiva kupljena u trgovinama; jednostavno prelazak na kukuruzni škrob u vašoj kuhinji bit će dovoljan. Time ćete biljci osigurati optimalnu prehranu, a pritom ćete biti ekološki prihvatljivi.

Otkrijte proces stvaranja gnojiva koristeći kukuruzni škrob kao primarni sastojak.

Kukuruzni škrob je tvar bogata hranjivim tvarima koja sadrži dušik, fosfor, kalij, magnezij, vitamin B i razne druge spojeve koji potiču ne samo rast i živopisno lišće, već i bujno cvjetanje. Osim toga, pomaže u čvrstom uspostavljanju korijenskog sustava i poboljšava kvalitetu tla.

Istovremeno, uključivanje kukuruznog škroba pomaže u poboljšanoj asimilaciji vlage, omogućujući biljkama da je učinkovitije iskoriste. Kao rezultat toga, bolje su opremljeni za snalaženje ne samo u sušnim razdobljima, već iu slučajevima prekomjerne količine vode, kao što su dugotrajne ljetne kiše.

Kako biste stvorili gnojivo bogato hranjivim tvarima za razne biljke, uključujući geranije i sobne biljke, jednostavno pomiješajte 1 čajnu žličicu kukuruznog škroba s 1 litrom vode. Temeljito promiješajte smjesu kako biste osigurali pravilnu raspodjelu.

Za optimalne rezultate preporuča se primjena proizvoda na mjesečnoj bazi. Budite uvjereni da ćete svjedočiti veličanstvenom izobilju cvjetova koji će napredovati i cvjetati uz snažno zdravlje.

Korištenje kruha kao gnojiva nije samo učinkovito za poticanje rasta biljaka, već može biti i korisno za pelargonije da cvjetaju na vizualno zapanjujući način. To je zbog prisutnosti kvasca iz roda Saccharomyces cerevisiae, koji djeluje kao stimulans rasta, zajedno s nizom vrijednih minerala i elemenata u tragovima.

Unutar ove tvari može se pronaći niz esencijalnih elemenata kao što su željezo, kalij, bakar, dušik i mangan. Dodatno je obogaćen vitaminima B i D, mineralnim solima i ključnim enzimima. Prisutnost lako probavljivih ugljikohidrata pruža idealno okruženje za rast gljivica i bakterija koje su korisne za biljku.

Pelargonije se za svoj rast i razvoj oslanjaju na pretvorbu dušika iz zraka u esencijalne dušikove soli.

Za početak ulijte vodu u kantu dok se ne napuni otprilike dvije trećine. Nastavite lomljenjem starog kruha na manje komade. Nakon toga, osigurajte da je posuda sigurno pokrivena i pustite da gnojivo prođe svoj proces transformacije najmanje 10 dana. Prije upotrebe gnojiva, ključno ga je razrijediti kombiniranjem 1 litre s 1 kantom vode.

Korištenje lovorovog lista kao gnojiva fantastičan je način za poticanje cvjetanja pelargonija. Prepun esencijalnih nutrijenata poput vitamina A, B i C, zajedno sa željezom, fosforom, kalcijem, kalijem, natrijem i cinkom, lovorov list daje savršen poticaj za obilno cvjetanje.

Za pripremu lovorovog gnojiva, pomiješajte 15 do 25 listova lovora s 4,5 litara vode koja je prokuhana na približno 70 °C. Ostavite smjesu da se namače najmanje 4 sata. Ovo se gnojivo može primijeniti kao prihrana ili prskati izravno po lišću.